Прочитај ми чланак

Џајић: Неће ме отерати из Звезде!

0

dragan_dzajic_106815533(Вечерње новости)

Резултатски успон Црвене звезде изгледа да некоме не одговара, као ни силна подршка навијача у трци за прво место и уписаних пет победа у низу. Председник клуба са „Маракане” Драган Џајић сматра да постоје противници нове политике клуба, али да је фокусиран само на крај сезоне, а све у циљу да се престигне највећи и једини ривал Партизан.

– Данима уназад појављују се бројне лажи, које су усмерене лично на мене, али и на Звезду – прича Џајић. – За кратко време успели смо да поставимо чврсте темеље и поред хиљаду проблема са којима се сусрећем у раду.

Изгледа да поједине струје у клубу хоће да укоче успон Црвене звезде?

– Знам одакле ветар дува и спреман сам да окренем лист. Од првог дана повратка само се бавим својим послом и не занимају ме друге струје већ да се што пре на терену види слика великог гиганта.

Неке приче су уперене и да се уздрма и Ваша председничка фотеља?

– Неистине ме неће натерати да испуњавам нечије амбиције, али ни да посебно задовољавам нечије финансијске интересе. Када сам вагао, а затим донео коначну одлуку да се после дуге паузе посветим мом клубу, договорено је да одрађујем само спортски део. Нисам обећавао куле и градове већ да се крене корак по корак. Мени пријају победе, а без обзира на подметања са стране, нико ме не може натерати да напустим Црвену звезду и српски фудбал. И одмах да кажем да није тачна прича да ћу се преслити у Фудбалски савез Србије.

Одлука да се пресече са променом тренера после неколико киксева показала се као пун погодак?

– Познато је да нисам од оних који воли да се сече после једног ремија или пораза. Ипак, нисмо били задовољни урађеним, после одређеног броја утакмица сели смо за сто и заједно донели решење да се растанемо са Јанковићем.

Од Управног одбора је подржано ангажовање Рикарда Са Пинта?

– Нисам га познавао мада је приликом првог сусрета показао дозу самоуверености односно да је дошао да по сваку цену успе у Црвеној звезди веома свестан ризика са којим се сусреће. Није познавао српски фудбал, играче, терене, односе, квалитете ривала…

Ангажовање Португалаца наплаћено је серијом добрих резултата?

– Није лако победити у било којем такмичењу пет пута узастопно. Њему је успело, а желимо да само наставимо у овом ритму. Видим да је Са Пинто веома темељан, да не улази у еуфорију већ иде од меча до меча. Посвећен је најситнијим детаљима у домену свог посла и брзо се уклопио у нову средину као странц што често није лако.

Атмосфера је подигнута на виши ново, а види се задовољство код играча. Шта мислите о томе?

– Ми као Управа из дана у дан покушавамо да нађемо средства да и на том пољу момци имају сигурност. Тренирају максимално професионално и дају све од себе на утакмицама, а видим да желе по сваку цену да се покажу и да је присутан елан да се такмичарска сезона оконча на најбољи могући начин.

Евентуално освајање титуле био би својеврстан подвиг ове генерације?

– Када се чинило да је Партизан недостижан гледали смо пре свега да решимо своје проблеме. И успели смо да дођемо у позицију да будемо у игри до краја. Предност од четири бода није недостижна, али ако се не успе до краја важно је да су играчи покушали у немогућој мисији. Јасно је да нема предаје, док постоје и минималне шансе.

Навијачи су препознали нове ветрове на „Маракани”?

– Трофеји су обавеза Црвене звезде без обзира на све потешкоће које нас притискају. Верна публика је много пута показала љубав и оданост, а на нама је да узвратимо добром одрађивању посла на утакмицама.

Да ли се бавите плановима после краја сезоне?

– Увек сам максимално посвећен актуелностима, а то је финиш шампионата. За остале ствари има довољно времена када се оконча сезона. Ти планови ће се наћи на дневном реду Управног одбора. Идемо даље пуним гасом – најавио је председник Црвена звезде Драган Џајић.

ИМА ВРЕМЕНА ЗА ПАРТИЗАН
Три кола пре краја трке следи вечити дерби у Хумској, а до тада на мети Црвене звезде су три победе и већ се екипа окреће Доњем Срему.
– Идемо редом и знам да сви једва чекају окршај са Партизаном. Можда дерби буде одлучујући, али има времена до великог мегдана – сматра Џајић.

ЛИЦЕНЦА (НИ)ЈЕ ПРОБЛЕМ
У европски воз за наредну сезону жели да ускочи Црвена звезда. То је остварено на терену и само је потребно добити лиценцу од УЕФА.
– Преговори трају. Има довољно времена да се успешно заврши читав посао пошто је добро познато колико играње у европским такмичењима нама значи – рекао је Џајић.