• Почетна
  • СПОРТ
  • Душан Ивковић: Сваком играчу је част да игра за Србију!
Прочитај ми чланак

Душан Ивковић: Сваком играчу је част да игра за Србију!

0

 

1(Курир)
Београд – Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Душан Ивковић, издао је сопштење поводом писања страних медија о отказима српских кошаркаша.

„Чуди ме да страна средства информисања брину о саставу српске репрезентације за Европски шампионат и то у тренутку када још увек нисмо саопштили ни списак кандидата за национални тим. Ми се тренутно налазимо у фази праћења играча, а срећна је околност што имамо времена да посетимо потенцијалне репрезентативце у клубовима у којима тренутно играју и да директно разговарамо са њима.

Као што сам веч истакао, разговори у Москви и Истанбулу били су веома квалитетни и отворени, али током тих разговора ниједном није постављено питање да ли неко жели да игра за репрезентацију Србије, јер је играње за српски национални тим нешто што се подразумева и представља велику част за сваког спортисту. Сигуран сам да је то велика жеља сваког нашег потенцијалног репрезентативца.

Разговарали смо о њиховим професионалном статусу у клубовима, јер је јако битно да играчи када дођу на припреме имају решено то питање. Друга тема разговора била је њихова тренутна играчка форма и заједнички смо направилиу краћу анализу тренутне ситуације и могућности да се она унапреди. Такође, разговарали смо ио њиховом здравственом стању, пошто су сезоне изузетно дуге и напорне. Итекако водимо рачуна о томе да играчи имају могућност да се опораве и одморе од дугих сезона, ау консултацији са нашом здравственом комисијом, тражимо најбоље начине да се евентуалне повреде санирају „, рекао је селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић.

Подсетимо, подигла се велика прашина када су грчки медији пренели информацију да се Милан Мачван, Зоран Ерцег, Коста Перовић и Стефан Марковић неће одазвати позиву селектора за наступ на Европском првенству у Словенији.