Прочитај ми чланак

ЂУРИЋ: Све ћу да вас сменим!

0

DJURIC: ODNOSI U KLUBU NIKAD BOLJI

Партизан и Црвена звезда на крају јесењег дела сезоне могли би да смене своје тренере. Вуку Рашовићу и Славиши Стојановићу опасно се дрмају клупе, а челници вечитих ривала нису задовољни њиховим радом. Њих би у скорије време могли заменити Љубиша Тумбаковић и Миодраг Гроф Божовић.

Председник Партизана Драган Ђурић одржао је јуче састанак с играчима и стручним штабом, на којем је тренеру Вуку Рашовићу и играчима не баш пријатним тоном објаснио да није задовољан игром и резултатима. Штавише, први човек клуба из Хумске је поручио да ће их у случају неуспеха у Нишу у оквиру Лав купа Србије и поготово у вечитом дербију наредног викенда – све отерати из клуба.

 – Све ћу вас отерати из Партизана, због вас хоће да ме смене! – рекао је наводно Ђурић.

Поменута сцена одиграла се током синоћњег тренинга, који је почео у пет сати, а након тога нико из експедиције Партизана није желео да коментарише та дешавања. Драган Ђурић такође није био расположен да прича на ту тему, већ је на наше питање да ли је истина да се спрема отказ Вуку Рашовићу и да би на његово место требало да дође Љубиша Тумбковић, кратко поручио:

 – Ма, то су будалаштине!

Славиша Стојановић је такође у тешком положају. Словенац српског порекла изиграо је поверење управе и навијача, а ни ситуација у свлачионици, међу играчима, не иде му на руку јер Мараканом колају приче да нема ауторитет. Просуо је 13 бодова у десет кола, иако није једини кривац за очајне резултате. Први пик црвено-белих је Миодраг Гроф Божовић, али има уговор с руским Ростовом до јануара 2015. Ту су и дежурни кандидати Милован Рајевац, Владимир Петровић Пижон и Драгослав Степановић.

 – Чујем да се прича о мојој оставци. У уговору који сам потписао на поверење не постоји ставка о исплатама. Ако руководство у било ком моменту процени да треба да ме отпусти, ствар је јасна – одлазим! Сматрам да сваки тренер треба да оде уколико стадион почне да му скандира да то уради – рекао је Божовић за руске медије.

(Спорт26)