Прочитај ми чланак

Дудаш: Обарањем рекорда испунио сам обећање

0

Dudas(Вечерње новости)

На Светском првенству у Москви Михаил Дудаш је освојио 14. место и са 8.275 бодова поставио нови национални рекорд, али је уверен да мозе јос боље. Дудаш је током викенда поставио три нова лична рекорда у дисциплинама и у још четири имао најбоље резултате ове сезоне, а иако је само неколико дана прошло од тог такмичења већ је извукао поуке.

– После неколико дана размишљања о томе ста се све издешавало, извукао сам неке поуке. Цео вишебој је био турбулентан, како што се тиче мојих, тако и туђих резултата. Из такмичења се може видети да су ми бацања била на нижем нивоу него очекиваном, тако да ћемо на то обратити пажњу. Све у свему, резултатски није оно што сам мислио да ће бити, али је било одлично искуство које ћу искористити убудуће – рекао је Дудаш.

Дудаш је, ипак, задовољан што је успео да обори свој рекорд, као сто је и обећао.

– Обарањем рекорда сам испунио обећање дати како себи, тако и својим верним навијачима. Знао сам да сам спреман за резултат преко 8.256, колико је раније износио рекорд, само је било питање за колико ћу га преци – нагласио је Дудаш.

У најавама пред Светско првенство, Михаил је истицао да га чека „паклена“ конкуренција. Када је стигао у Москви схватио је колико је био у праву.

– По резултатима са светске листе вишебојаца видео сам да су сви спремни као никада до сад. Знао сам да це бити јако такмичење, само је било питање колико. Ето, било је најјаче у историји – истакао је најбољи српски вишебојац.

Иако је Светско првенство било најважније такмичење за Дудаша ове сезоне, она још увек није ни изблиза готова за њега.

– Задовољан сам резултатима у Москви, јер су показатељ да су неке ствари, које смо мој тренер Феда Камаси и ја увели у тренажни процес, учинковите. Спринт смо подигли на виши ниво, што се видело резултатом од 10.67 секунди на 100 метара. То ми је такође подигло брзину и на 400 метара, а у скоку у даљ сам могао да будем комотнији. Опет, препоне сам трчао 14.59 секунди, што сматрам да је релативно споро за оно за ста сам би спреман. Ипак, ту није крај сезоне, то је био само први вишебој у години, а планирамо још један. Можда ће то бити још једна шанса за преко 8.300 бодова – нагласио је Дудаш.

ВЕРУЈЕМ У ЈОШ МЕДАЉА

Дудаш верује да Иванином бронзом, која за њега сија као злато, није крај успесима српских ателтичара на СП у Москви.

– Бронза Иване Шпановић дефинивитно за мене сија као злато. Пред трку на 1.500 метара, што ми је била последња дисциплина, имао сам прилику да је загрлим и лично честитам на самом терену, иако то није дозвољено. Било ми је заиста драго, а због тога сам био и мотивисанији да истрчим резултат довољан за национални рекорд – истакао је млади Новосађанин и додао – Од осталих репрезентативаца очекујем да одраде максимално такмичење. Емир је спреман, то је неминовно, а Асмир ми се чини расположеним за одличну борбу. Татјана Јелача је још у Африци бацила преко 58 метара копље на тренингу када смо правили опкладе, те очекујем да овде баци преко 62 метра. Волео бих да јој се „откачи” то копље што даље. Све у свему, желим им срећу јер је она јако битна.