Прочитај ми чланак

ДРАМАТИЧАН ФИНИШ „Делфини“ остали без финала Светског купа

0

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у полуфиналу Светског купа од Мађарске са 12:11 у Берлину, иако је подмлађена селекција коју предводи селектор Дејан Савић, која је бранила трофеј у овом надметању, у једном тренутку водила са 5:2.

Сјајним партијама нове генерације „делфина“ дошао је крај у Берлину, или бар привремени, до окршаја са Аустралијанцима или Немцима за треће место. А како су почели полуфинале против највећег ривала, чинило се да ће се серија берлинских успеха, а и у овом такмичењу, бити настављена.

Foto: Tanjug/AP

Међутим, рани јуриш наших репрезентативаца, предност од три гола разлике, није био довољан да се надиграју Мађари. Луда друга деоница то је наговестила, када су „делфини“ примили пет голова, дали три, али схватили да је супарник „наоштрен“ за велику борбу. И, чим су наше комшије осетиле да могу да се носе са младим ривалима из Србије, кренули су на све или ништа, а предвођени Бенцеом Беторијом, стрелцем три гола, али и уз чињеницу да су реализовали шест од седам ситуација са играчем више, дошли су до преокрета, потом и победе.

Имали су, ипак, и наши репрезентативци шансу, после велике борбе успели су да од „-2“ дођу до ударца за изједначење, но лукав покушај селектора Дејана Савића да голмана пошаље у напад, и да баш Димитрије Ристичевић шутра, на крају се није исплатио.

Ево и како је протео меч, у нашем лајв-блог преносу (на врху се налазе последње информације са утакмице, на дну текста оне с почетка сусрета)

Србија – Мађарска 11:12 (3:1, 3:5, 3:3, 2:3)

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!