• Почетна
  • ВИДЕО
  • Доживотна суспензија за Шимунића због Сулејманија? (Видео)
Прочитај ми чланак

Доживотна суспензија за Шимунића због Сулејманија? (Видео)

0

Sulejmani Sumanic0

(Спортска.нет)

Енглески медији су старт хрватског репрезентативца описали као један од најгорих у историји фудбала, у домовини се његов потез правда речима да је прекршај био једини логичан избор на отворени контранапад Србије.

Утакмица између Србије и Хрватске је завршена, али прашина се још није слегла.

Нарочиту пажњу привлачи потез Јосипа Шимунића, који је крвнички стартовао над Миралемом Сулејманијем у 81. минуту, када је лактовима и ногама насрнуо на српског фудбалера како би спречио и зауставио контранапад.

О поменутом старту који је повредио популарног Микија говорили су и инострани медији, па је тако ‘Дејли Мејл’ Шимунићев старт описан као најгори свих времена.

„Фрустрација због губитка прикључка за Белгијом у трци за место које директно води у Бразил била је превише за Јосипа Шимунића. Дефанзивца Хрватске је бес због неспособности да победи у кључном мечу понео да направи бруталан прекршај над противником.“

„Био је преспор за Сулејманија па га је летећим лактом срушио на земљу.“, опис је који даје поменути енглески лист.

Иако се након меча популарни Џо извинио директно Силејманију, у Србији је лист ‘Ало’ потегао иницијативу да се Јосип Шимунић казни и доживотно избаци из фудбала.

„Замало је убио Сулејманија на ‘Маракани’ и светски медији се са разлогом питају да ли је ово најбруталнији старт у историји фудбала. Елиминишите манијака Шимунића из спорта јер му је место у кавезу, а не на травнатој подлози.“

„Највише због људиских разлога, наш лист шаље апел дисциплинским органима ФИФА да добро погледају снимак и не дозволе човеку који је нарушио фер плеј да се извуче са две, три, или четири утакмице суспензије. Ни максималних 12 мечева казне није довољна санкција за онакав крвнички старт.“

„Избаците га доживотно из фудбала, зарад деце која треба да одрастају гледајући мајсторе, а не касапе.“, наводи се у тексту листа ‘Ало’.

Овакав апел и иницијатива су у Хрватској дочекани са неговодовањем, али уз подсећање на неке од сличних бруталних стартова које смо у прошлости виђали, нарочито у Премијершипу и Чемпионшипу.