• Почетна
  • СПОРТ
  • ЂОКОВИЋ ПОЧИЊЕ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Нећу одустати од трона
Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ПОЧИЊЕ ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Нећу одустати од трона

0

Novak Djokovic

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у уторак од девет сати по средњоевропском времену са Лукашом Росолом игра меч првог кола турнира у Пекингу.

Ђоковић брани титулу, а осим прошле године, турнир је освајао још два пута (2009, 2010).

Росол је тренутно 46. на свету, најпознатији је по томе што је 2012. године елиминисао Рафаела Надала у другом колу Вимблдона, али у једино мечу са Ђоковићем узео је само један гем. Било је то ове године у Мајамију.

Чех ове сезоне нема баш сјајне резултате, уписао је само 18 победа и 23 пораза – у другом колу Бангкока испао је од Луа, а у Санкт Петербургу играо је четвртфинале.

После Новака, на терен излази Надал, који пласманом у финале може да дође на прво место на АТП листи. Шпанац игра са Колумбијцем Хиралдом.

Нећу одустати од трона
Први тенисер света Новак Ђоковић играће са Лукашом Росолом из Чешке на почетку турнира из Серије 500 у Пекингу.

Новак брани титулу, а његов ривал у другом колу биће бољи из дуела Фернанда Вердаска и квалификанта.

Према пројекцији жреба, Ђоковић би се у четвртфиналу састао са Вавринком, али ту су још Сепи, Квери и Јужни, а потенцијални полуфинални противници били би Давид Ферер и Ришар Гаске.

Рафаел Надал, други носилац и могући Ђоковићев ривал у финалу, почиње турнир са квалификантом, а до финала би супарници још требало да му буду Колшрајбер, Хас и Изнер. Шпанац има шансу да Новака претекне на првом месту АТП листе већ шестог октобра, али Новак не одустаје од борбе.

„Докле год постоји шанса, борићу се за место број један. Али опет, Надал је без сумње најбољи играч ове године, ја сам имао успоне и падове, међутим, и даље је то веома добра сезоне за мене. У сваком случају, ове недеље фокусираћу се на овај турнир, где традиционално имам добре резултате“, рекао је Новак.

(Б92)