Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ЖЕЛИ ДА БУДЕ БРОЈ 1: Надам се да ће ми Београд донети срећу

0

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да у мају није веровао да ће се до краја године борити за прво место на АТП листи и навео да жели још да игра на врхунском нивоу и да не зна када ће завршити каријеру

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да у мају није веровао да ће се до краја године борити за прво место на АТП листи и навео да жели још да игра на врхунском нивоу и да не зна када ће завршити каријеру.

„Због резултата сам себе ставио у позицију да се борим за број један до краја године, што да ми је неко рекао у мају, вероватно му не бих веровао. Део мене је увек веровао да могу да се вратим брзо, само да се коцкице сложе. Требало је само да будем стрпљив“, рекао је Ђоковић новинарима у Београду.

После кризе у игри, операције и других ствари, Ђоковић је бележио слабе резултате након дугогодишње владавине у светском тенису, али се ове године вратио.

Он је рекао да му је тешко да одабере један тренутак који је био кључни за повратак, али је навео да је то вероватно мини-одмор са супругом после елиминације на Ролан Гаросу.

„После тога се све сложило, заиста велики налет“, истакао је Ђоковић који је од тада играо финале Квинса, освојио Синсинати, једини мастерс турнир који му је недостајао као и Отворено првенство САД.

Ђоковић је додао да је имао много потешкоћа после операције да успостави сигурност на терену, а притом је променио рекет и правио одређене корекције.

„Много промена се десило. Питате се да ли је то исправно, да ли је требало то да урадите, имате дилему, двоумите се за сваку одлуку. Специфично искуство које пуно вреднујем јер ми је дозволило да научим много више о себи и како да се носим са тим ситуацијама којих ће вероватно бити још до краја каријере, за који не знам када ће доћи. Још имам жеље да играм на врхунском нивоу и део мене је знао да ћу се вратити. Не волим да се враћам нигде, већ да стварам ново. Када сам се вратио са старим-новим тимом, у априлу смо разговарали о дугорочним плановима и направили план да достигнем врхунац форме око Ју-Ес опена. Врхунац форме се на пријатно изненађење дошао већ на трави. Све иде како треба“, казао је Ђоковић.

Навео је да је сада другачији играч него пре три године јер зна да сви помињу 2015. као нешто што може да понови. Оценио је да може и да је због тога још у тенису.

Ђоковић је рекао да још не зна да ли ће играти још неки турнир до краја сезоне осим у Шангају, Паризу и Лондону. Додао је да је турнир у Кини приоритет.

Турнир у Пекингу је, како је казао, пропустио због умора.

„Последња три месеца сам играо много мечева и нисам имао много времена да се одморим после Ју-Ес опена. Лејвер куп ме је много исцрпео иако је било лепо искуство. Захтевно је ментално и физички бити део тог догађаја. Надам се да ће ова пауза од турнира добро доћи. Испланирали смо да боравимо у Београду у овом периоду. Подесило се да сам поново у трци за број један. Надам се да ће ми Београд донети срећу“, казао је српски тенисер.

Ђоковић је навео да у Београду има веома квалитетне тренинге и да је задовољан како све напредује и да овде жели да „изгради добру базу за крај сезоне“.

Додао је да још нема планове за наредну сезону јер жели да са својим тимом „извуче највише из ове“ и да не жели да „превише иде мислима у будућност“.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!