Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ: Србија и Хрватска су готово идентичне земље, истих култура

0

Он је један од мојих идола када сам био мањи. Он долази из Хрватске, ја сам из Србије, то су земље које су једна поред друге, готово идентичне и истих култура - истакао је Ђоковић

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић декласирао је Јошихита Нишиоку у борби за осмину финала Аустралијан Опена са 3:0 (6:3, 6:3, 6:2)!

После меча, Ђоковић је истакао да је дуел са Јапанцем био можда и најбољи меч на турниру.

– Ово је један од мојих најбољих мечева. То сам, између осталог, урадио и због мог тренера Горана који је данас дошао.

Новинар је посебно нагласио да је одличан сервис био присутан у Новаковој игри, и управо истакао Иванишевића као неког ко је утицао на овај сегмент игре.

– Само погађам више асова – рекао ја Новак, изазвао салву смеха на трибинама, и потом наставио:

– Очигледну, ту има много техничких детаља о којима разговарамо. Наравно, фокусирамо се и на неке друге једноставне индикаторе које користите у својој игри за сервис, риерне и остало. Све то, за сада, функционише добро по мене.

Занимљиво, новинар је инсистирао да Новак објасни детаљније сарадњу са хрватским стручњаком и открије на који начин сарађују.

– Много се забављамо, шалимо, много завитлавамо. Причамо разне језике. Знамо се баш дуго. Он је један од мојих идола када сам био мањи. Он долази из Хрватске, ја сам из Србије, то су земље које су једна поред друге, готово идентичне и истих култура. Тренирао сам у Пилићевој академији у Немачкој, припремао се за Вимиблдон.

– Те 2001. године сам ударио неколико лоптица са њим, и то ми је било тада остварење снова. Било је дивно. Видети га у боксу је заиста једна сјајна ствар. То је посебна енергија која долази. Он има одличне анализе и запажања и одлично сарађујемо.

У оквиру Аустралијен опена, један од догађаја ће бити и турнир „Легенди“ за који је пријављен Иванишевић, што је посебно обрадовало Новака.

– Ту ћемо имати обрнуте улоге. Ја ћу њега тренирати. Чим уђем у свлачионицу мораћу да га припремим. Порадићемо на његовом сервису.

Новак је прокоментарисао и наредни меч који ће играти против Аргентинца.

– Као што сте рекли он је један од најбржих тенисера на туру. Он је деснорук, али морам да припремим другачију тактику од ове данас. Ако би сервис био добар као данас, то би било сјајно. Онда имам феноменалну шансу. Морам да будем стрпљив, али и довољно агресиван.

Да подсетимо, Новака у наставку првог Грен слема сезоне чека Дијего Шварцман, Аргентинац који је уз једну контроверзну судијску одлуку победио Душана Лајовића.