Прочитај ми чланак

Ђоковић преслишао Американца за полуфинале УС Опена!

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић без велике муке победио је 3: 0 (6:1, 6:4, 6:4) Американца Тејлора Фрица у четвртфиналу УС Опена.

Противник Ђоковићу у полуфиналу гренд слема у Њујорку биће још један Американац Френсис Тијафо или Бен Шелтон. Њихов четвртфинални окршај на програму је ноћас.

Није добро започео меч Ђоковић и већ у првом гему се суочио са брејк лоптом противника, али је ипак успео да је спаси и сачува свој сервис. Већ у наредном гему српски тенисер дошао је до своје прве прилике да одузме сервис Американцу, али је ни он није искористио. Одмах је уследила и друга, а Новаку не смете дати две шансе. Србин је дошао до експресног брејка и повео са 2:0.

Мучио се Ђоковић са сервисом, ретко убацивао први почетни ударац, што је омогућило Фрицу да поново стигне до брејк шансе. Ђоковић је избацио лопту у аут, а Американац смањио на 2:1. Тек се у четвртом гему распламсала борба. Видели смо неколико сјајних поена, играло се на разлике, а на крају је Ђоковић још једном одузео сервис ривалу и вратио два гема предности – 3:1.

Рутински је Ђоковић освојио наредни сервис гем, а онда и по трећи пут узастопно стигао до брејка и убрзо освојио први сет са убедљивих 6:1.

Тек на старту другог сета Фриц је освојио свој први сервис-гем, и то са нулом. Ипак, већ у наредном гему на Фрицов сервис Ђоковић се вратио старој навици, дошао до брејка и повео са 2:1. Утисак је да је троструки освајач титуле у Њујорку лакше освајао гемове на сервис ривала. Мучио се Ђоковић у четвртом гему, спасио исто толико брејк прилика, да би на крају увећао вођство на 3:1. Наредна два гема брзо су у своју корист решили сервери, тако је Ђоковић има вођство од 4:3 у завршници сета. Лако је српски тенисер освојио наредни гем, а Фриц узвратио и смањио на 5:4. Ђоковић је рутински одсервирао, везао четири поена и освојио други сет са 6:4.

У уводна четири гема трећег сета сервери су били сигурни. Фриц је поправио игру у односу на прву половину меча, али то још увек није било довољно да запрети Ђоковићу. Ипак, Американац је био сигуран приликом свог почетног ударца, те је одржавао предност у сету. Сјајним форхенодм домаћи тенисер стигао је до две брејк шансе у шестом гему, али их је Ђоковић сјајно спасио и изједначио на 3:3.

Седми гем обично буде идеалан за брејк. Тако је било и у трећем сету овог меча. Ђоковић је „напао“ сервис ривала, одличним ударцима са основне линије пореметио Фрица, дошао до брејк прилике и одузео сервис ривалу, тако повео са 4:3. Ипак, Фриц се брзо опоравио после изгубљеног сервиса и стигао до две брејк лопте, али је обе упропастио неизнуђеним грешкама. Међутим, Ђоковић је деконцентрисано одиграо наредни поен, засметао му је неко са трибина, и дозволио је ривалу још једну брејк прилику коју је домаћи тенисер претворио у изједначење – 4:4.

На сву срећу, већ у наредном гему Ђоковић је вратио ствари на своје место. Дошао је Србин до три узастопне брејк лопте искористио грешке ривала и дошао на само гем до пласмана у полуфинале. Није се предао Фриц, имао је Американац брејк шансу да остане у мечу, али га је наш тенисер сјајним сервисом осујетио у том покушају и на најбољи могући начин завршио започето.