Прочитај ми чланак

Ђоковић после велике борбе до 3. кола Сербиа опена

0

Најбољи тенисер света поново је у Београду! Новак Ђоковић покушаће из другог покушаја да освоји пехар у свом родном граду, пошто је у претходном покушају заустављен од стране Аслана Карацева у полуфиналу у априлу месецу после борбе три сета.

Новак је на старту победио Матса Мораинга, који је тек на 253. месту АТП листе, са 6:2, 7:6

Интересантно је да је немачки тенисер у првом колу турнира у Београду остварио своју прву АТП победу, а претходно је освојио два челинџера и осам фјучерса.

Зато је Новак био велики фаворит што је и показао у првом сету који је рутински добио са 6:2. Мора да је ривал био импресиониран нашим асом.

Богдановић погодио најважнију тројку на мечу: Атланта добила уз звук сирене
У другом сету је наш ас имао 2:1 и сервис, али га је испустио и онда се водила велика борба до краја. Мораинг је имао и 5:4 у другом сету, али је Новак изједначио и онда направио кључни брејк за 6:5.

Потом је Ноле сервирао, али је Немац узвратио брејком за 6:6 и ушло се у тај брејк.

Меч можете испратити у директном телевизијском преносу на каналима Арена Спорт 1 и РТС 1 или путем Телеграф Спорта у текстуалном преносу.

Ток меча

ТАЈ БРЕЈК

3:2 Успео је да брејкне Немца и сада има два сервиса за већу разлику

2:1 Ђоковић је познат као „краљ“ Тај брејкова

2. сет

6:6 БРЕЕЕЈК Немца за изједначење и тај брејк

6:5 Не само да се извукао Ноле него је и преокренуо меч и сада сервира за победу

4:5 Подигао је ниво игре немачки тенисер и успео да дође на гем од освајања сета. Ђоковић сад мора да буде концентрисан.

3:4 Мораинг је успео да одржава свој сервис и сада и даље има предност у овом сету

2:2 Невероватно, али истинито, Новак није успео да потврди брејк и да преломи меч. Мораинг се вратио у дуел рибрејком.

2:1 – Три брејк лопте имао је Новак Ђоковић у овом гему, али прву није успео да искористи након добре игре на мрежи немачког тенисера. Али други поен је српски играч искористио и има огромну предност.

1:1 – Исти епилог гема, само у корист Ђоковића, видели смо на другој страни. Мораинг је освојио два поена на сервис нашег тенисера, али је Новак константно имао контролу.

0:1 – Мораинг на старту другог сета није имао превише потешкоћа. Ђоковић је пришао на 30:30, али то је било све.

1. сет

6:2 – Мораинг је показао шта је имао у првих 15 минута, сада је повео са 0:30, али је Новак везао четири поена и освојио први сет. Врло лако, рекло би се.

5:2 – Матс Мораинг је прво поклонио брејк лопту Ђоковићу, а потом је фактички „сервирао“ и брејк. Још гем на Новаком сервис и моћи ћемо да кажемо да српски тенисер има предност од 1:0 у сетовима.

4:2 – Ђоковић је лако потврдио брејк, само један поен је остварио Мораинг и све је ближи српски тенисер освајању првог сета.

3:2 – После сјајног претходног гема, Мораинг је потпуно попустио. Новак је имао три брејк лопте и искористио је већ прву!

2:2 – Аух, каква борба у четвртом гему. Мораинг се жестоко борио да одузме сервис Ђоковића, није могао да дође до брејк лопте, али смо имали чак четири изједначења. На крају, ново поравнање у првом сету.

1:2 – Поново су Ђоковић и Мораинг одиграли један дужи гем, а Немац је успео да задржи свој сервис тако што је на крају одсервирао први ас. И у првом и у трећем гему деловало је да је Новак близу брејка, али га још нема.

1:1 – Брзо Ђоковић долази до поравнања у првом сету, није допустио ниједан поен Мораингу на свој сервис.

0:1 – Мораинг је направио четири бекхенд винера у овом гему и успео је да сачува брејк лопте које је имао Новак Ђоковић. Дугачак гем ипак на крају припада немачком тенисеру.

– Тенисери су на терену, Матс Мораинг је добио подбацивање новчића и одлучио се да сервира.