Прочитај ми чланак

Ђоковић о забрани из Америке: „Знате мој став“

0

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, осврнуо се на одлуку америчких власти да до 10. априла забране улазак на своју територију страним држављанима који нису двоструко вакцинисани против вируса корона.

Таквом одлуком Ђоковић ће бити спречен да наступи на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.
„Видео сам те информације, али мислим да то још није званично, говорићу о томе када све буде потврђено. Ако буде тако, ако одлука остане на снази, онда је то то. Знате мој став. Надам се да ћу моћи да играм, али ако не могу да идем тамо, не могу ништа да урадим“, навео је Ђоковић.

Foto: Printscreen

Ђоковић је говорио после меча другог кола турнира у Аделајду против Квентана Алиса где је првом сету губио са чак 5:2, али је направио преокрет, решио уводни период, а потом и други за други тријумф и пласман у четвртфинале.

„Једва сам прошао!“, рекао је Ђоковић после меча.

Новак је имао потом речи хвале за свог ривала.

„Играо је као да је у најбољих десет тенисера света. Ја сам се осећао добро на терену, али је он прецизно и снажно сервирао, било је тешко играти против њега на овако брзој подлози. Два тај-брејка су најправеднији исход“, навео је Ђоковић.

Управо је сервис ривала био највећи проблем за српског тенисера.

„Требало ми је неко време да прочитам ударце, само сам желео да блокирам сервисе и да останем у игри. Успео сам да га прочитам при резултату 5:5 у другом тај-брејку и остало је историја“, истакао је Ђоковић.

Новак је говорио о дешавањима у Аустралији.

„Ценим и поштујем подршку коју добијам у Аустралији, нарочито када говоримо о српској заједници. Мој тим и ја се осећамо добродошло. Користим енергију коју добијам од њих како би играо што боље могу и надам се да могу и њима да поправим расположење својим наступима. На крају крајева, то и јесте поента професионалног спорта – интеракција са навијачима путем ваших наступа. Лепо је када имате велику подршку“, рекао је најбољи српски тенисер.

Њега у борби за полуфинале чека Денис Шаповалов из Канаде који је са 2:0 савладао Руса Романа Сафијулина.

„Денис је један од најкомплетнијих играча, веома динамично игра, одличан је атлета, добар је са основне линије, али има и сјајан сервис и може да игра на мрежи, уз то се фантастично креће. У сваком мечу ће за мене бити све теже, али сам ја спреман на то“, истакао је Ђоковић.