Прочитај ми чланак

Ђоковић: Мучио сам се, много тога ми је пролазило кроз главу

0

Новак Ђоковић је после меча против Дина Прижмића изнео врло лепе речи о младом Хрвату, који је дупло млађи од њега.

Ђоковић је славио тријумф после тачно четири сата и четири сета у никад дужем мечу првог кола неког грен слема у својо каријери.

„Заслужује сваки кредит, аплауз, поздрав који је добио вечерас. Невероватан играч, у тој фази своје каријере, тако је зрео за своје године. Ово је његов моменат. Меч је могао оде и њему, играо је сјајно. Показао је сјајан менталитет и истрајност. И у трећем и четвртом сету, који је изгубио. Натерао ме је да много трчим. Много тога ми је пролазило кроз главу. Конструисао је поене, од момента када је крочио на терен је користио своје прилике. Волим како користи сваки дек терена. Невероватно се брани. С обзиром да има 18 година и никада није играо на овако великој сцени. Желим да будем у његовом боксу, надам се да ће ме позвати, јер знам да ће урадити велике ствари у каријери“, рекао је Ђоковић.

Када је реч о његовој игри, био је задовољан одређеним моментима, али је и истакао проблеме са којима се суочавао.

„За некога ко има 36 година, прилично сам добро почео. Када помислим на то, дупло сам старији од њега. Покушавам да уживам на терену. Било је другачијих момената у овом мечу, врло физички захтеван меч, било је доста проблема, било је и клизаво. Мучио сам се, поготово на том крају, имате благ поветарац који дува у васа леђа. Имао сам добре моменте, свестан сам да сам могао да играм и боље и агресивније. Али, овде сам из године у годину, увек имамо кратке припреме и сада имам прилику да се мало дуже припремим за следећи меч“.

Мечу је присуствовао и Новаков бивши тренер Андре Агаси.

„Хвала ти пуно, за све што си учинио. Било је 4:0 и 30:30, а онда сам изгубио три гема. То није било због тебе, него је моја кривица, али инспирисао си ме својим присуством“, закључио је Ђоковић.