Прочитај ми чланак

Ђоковић јачи од Кудле и публике – рутински до осмине финала

0

У трећем колу Вимблдона Новак Ђоковић је са 3-0 у сетовима победио Американца Дениса Кудлу.

Први рекет света је био апсолутни фаворит и то потврдио са 6:4, 6:3, 7:6 за експресан пласман у осмину финала Вимблдона.

Ђоковић ће тамо играти против Чилеанца Кристијана Гарина.

Денис Кудла је пружио сјајан отпор Новаку Ђоковићу, поготово у трећем сету када је прилично намучио светског броја један и у већем делу водио, па и у тај-брејку је имао шансу да га сломи.

Поврх свега тога, Американац је уз себе имао читаву вимблдонску публику која је са великим одушевљењем поздрављала сваки његов поен и носила га током меча са Ђоковићем.

Ипак, Кудла је квалификант, а Новак Ђоковић никада у својој каријери није изгубио од квалификанта па се тако и овај меч није претерано разликовао и Кудла је после три одиграна сета рутински поражен.

Добио је Денис похвале од Новака, поготово после меча када је најбољи тенисер света рекао да се са Кудлом одлично слаже ван терена и да је одиграо веома добар меч против њега.

Класична америчка школа, јак сервис као приоритет и то је на моменте умело да избаци Ђоковића из ритма, јер је често Кудла имао сервис од око 200 км/х, али примера ради освојио је само седам гемова у прва два сета.

У трећем је поприлично намучио Ђоковића и имао великих 4:1, али се Новак вратио на 4:4, па смо ушли у тај-брејк, где је такође Кудла имао квалитетну предност и могао да освоји сет, али се Ђоковић вратио и поразио Кудлу.

Ово је био 55. пут да је Новак изборио пласман у осмину финала, а уколико савлада Гарина, специјалца за шљаку, по 50. пут ће играти у четвртфиналу.