Прочитај ми чланак

ДИВАЦ ЗВАО БЈЕЛИЦУ У САКРАМЕНТО: На помолу нови српски супер тандем у НБА лиги

0

Ако дође до договора, Богдановић ће добити квалитетно појачање и великог пријатеља уз себе на терену

Где наставља каријеру Немања Бјелица? Минесота га није довољно желела, Филаделфију је сам одбио, па се Европа појавила као вероватна наредна и готово извесна дестинација за српског кошаркаша.

Већ је почео да пакује кофере, међутим…

НБА није завршена прича по Бјелицу, јер, како наводе амерички медији, сада се за српског играча заинтересовао и „српски“ Сакраменто!

И озбиљно је.

Амерички медији наводе да је генерални менаџер Кингса Владе Дивац већ обавио разговор са српским репрезентативцем и покушао да га убеди да је НБА и даље место где наш крилни играч може „пронаћи себе“, уједно и финансијски боље проћи него у Европи.

Бјелица је, да подсетимо, остао без ангажмана у Минесоти, јер Тимбервулфси нису желели да изједначе понуду филаделфије до 4.4 милиона долара, али је Србин одбио трејд у „Филу“ свестан да ће и тамо имати споредну ролу, нешто као и у Минесоти.

То га није задовољило, па се усредсредио на повратак у Европу, због себе, али првенствено због породице. Спекулисало се да би га Фенербахче вратио, али је питање колико европски вицешампион може да одговори Бјеличиним финанијским апетитима с обзиром на то да је велики део средстава већ инвестирао у реконструкцију екипе и, пре свих, Француза Жофрија Ловерња.

Стабилност је кључна реч у случају Бјелице, и за њега и за породицу, а то ће покушати да му обезбеди Дивац, што значи да ће морати да му понуди добар и не мање важно за нашег играча – вишегодишњи уговор.

– Хвала Филаделфији за прилику коју ми је пружила, али ја увек радим оно што је најбоље за мене и моју породицу. У овом тренутку, размишљам о животу у Европи – рекао је недавно Бјелица.

Уколико дође до договора Кингса и Белог, поново ћемо, као некада, имати двојицу српских играча у Сакраменту. Некада су са успехом дрес франшизе из престонице Калифорније носили Дивац и Стојаковић, а ускоро би могли бити Богдановић и Бјелица, саиграчи из репрезентације и својевремено из Фенербахчеа.

Такође, питаће се око овог трансфера и агент Александар Рашковић, који је већ Богдана Богдановића одвео у Кингсе за рекордан руки уговор, а заступа и Бјелицу. Већ је бацио у ребус навијаче Фенербахчеа, била је довољна једна фотографија Бјелице уз Жељка Обрадовића…