Прочитај ми чланак

Дерби – Коначно дувају неки пријатнији ветрови…

0

Detalj-sa-prethodnog-večitog-derbija-partizan.rs_

Константне међусобне оптужбе, ‘ратови саопштењима’, бројне увреде са трибина на рачун актера утакмица између црно и црвено-белих, прекинуто финале Купа Кораћа у Крагујевцу… све то је прошле сезоне бацило у сенку веома висок квалитет екипа Звезде и Партизана и знатно избледело онај прави сјај дербија.

Не можемо рећи да препуцавања није било и ове сезоне, али утисак је да она коначно падају у други план и да права лепота кошарке у дербијима долази све више до пуног изражаја.

Наравно, после вечерашњег меча у Пиониру, много више разлога за задовољство имају навијачи Црвене звезде, због победе њиховог тима, али похвале заслужују сви, на обе стране, јер смо коначно одгледали један дерби без наговештаја иједног инцидента.

Чак није било ни повика на судије, једноставно, амбијент какав се само пожелети може и какав нам је дуго недостајао.

Коректни тонови чују се и после утакмице, тренер Партизана Душко Вујошевић честитао је ривалу на заслуженој победи, са њим су се сложили и његови играчи, уз жељу да се Звезди реванширају у неком наредном дербију.

После једне овакве утакмице, остаје нам само да актерима поручимо да и у наставку сезоне, и у оним мечевима који буду директно одлучивали о трофејима, лепоту кошарке ставе у први план и нека вечерашњи меч свима послужи као пример правог спортског двобоја наших најбољих клубова.

Зато – браво, “Вечити“, браво и за навијаче обе екипе!

(sportske.net)