Прочитај ми чланак

ДЕЈВИС КУП: Ни Троицки не игра на Ташу, Мареј још размишља

0

У овом тренутку ми је тешко да се одазовем на позив селектора. Играћу СAД, а то је одмах после репрезентације – каже Виктор. Не доносим одлуку на основу Новакове – јасан је Британац.

troicki

Србија ће бити знатно ослабљена у предстојећем дуелу четвртфинала Дејвис купа против Велике Британије (од 15. до 17. јула). Поред Новака Ђоковића неће играти ни Виктор Троицки. Главни проблем за другог рекета наше земље јесте чињеница да турнири у Aмерици почињу врло брзо и да би морао да промени три подлоге за кратко време (са вимблдонске траве на београдску шљаку, па на бетон).

– Разговарао сам са селектором и у овом тренутку ми је тешко да се одазовем на позив. Морам да мислим на турнире. Играћу у СAД већ од Вашингтона, а то је одмах после Дејвис купа и то на бетону. Морам што боље да се припремим, јер сам изгубио велики број поена на трави и пашћу на ранг-листи. Најважније ми је да се вратим у ритам и да спреман дочекам та такмичења – рекао је Виктор, а преноси Б92.

Тим би, ако не буде још изненађења, требало да изгледа овако: Јанко Типсаревић, Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Ненад Зимоњић.

– Имамо квалитет да их победимо ко год да буде играо – поручио је Виктор.

Британци бране титулу у репрезентативном такмичењу, а њихов најбољи играч још увек није одлучио хоће ли доћи у срспку престоницу.

– Мој тренутни план јесте да играм, али морам да видим како ће се ствари одвијати на Вимблдону. Знате, било је ово дугих неколико месеци у којима сам играо више мечева него у целој каријери. Донећу коначну одлуку на основу тога како се будем осећао, јер желим да догурам до краја на Вимблдону. Своју одлуку не базирам на одлуци Новака Ђоковића, заиста хоћу да играм, а ако будем физички и психолошки спреман бићу тамо – поручио је Енди Мареј.