Прочитај ми чланак

Дејан Бабић: Доказаћу колико вредим

0

dejan-babic(Мондо)

Фудбалер Партизана срећан што се после много времена вратио на терен, верује да ће и убудуће добијати прилику. „Мислим да сам игром успео тренеру да скренем пажњу да заслужујем неку минутажу на терену“, рекао Дејан Бабић.

Прошло је више од годину и по дана од када је овај 23-годишњи Београђанин постао члан шампиона из Хумске. Стигао је из БСК Борче као појачање на средини терена, где се, обзиром на стандардне партије које је пружао у претходном клубу, очекивало да се брзо наметне тадашњем тренеру „парног ваљка“ Александру Станојевићу.

Али, није било тако. Чекао га је трновит пут, по којем и даље гази, али се крај назире.

Што због јаке конкуренције на његовом месту, што због нешто спорије адаптације на нову средину, Бабић је био у другом плану. Код Станојевића је често седео на клупи. Прилику да игра добио је само у другом полувремену против Генка 8. августа 2011, заменио је тада Немању Томића у 51. минуту и више се није појављивао на терену, све до априла следеће године.

После скоро пуних девет месеци, Аврам Грант му је опет пружио шансу и то свега седам минута на првенственој утакмици у Чачку. Опет је ушао уместо Томића. До краја сезоне, у којој је Партизан освојио пету узастопну титулу, млади „везиста“ играо је још пар минута против Металца. У последњем мечу пред летњу паузу заменио је Милоша Нинковића.

Веровао је да ће његово време доћи у сезони која је у току. Међутим, у јесењем делу потпуно је нестао са сцене. Владимир Вермезовић није рачунао на њега, а Бабића овај пут није било ни на клупи за резерве.

Партизан је у току зиме напустио Немања Томић, па је и сам тренер почео озбиљније да гледа на фудбалера који је до последње утакмице са БСК Борчом забележио свега три наступа у црно-белом дресу, из којих је једва скупио минутажу за цело полувреме.

Бабићево залагање на припремама и све оно што је показао током зиме, били су довољна препорука за тренера Вермезовића да му пружи шансу. Већ против Доњег Срема вратио се у конкуренцију, да би против Борче коначно добио прилику да покаже шта зна. У 68. минуту меча на Визељ парку заменио је Немању Којића.

„Много је прошло од када нисам играо, можда годину, годину и по дана… У екипи је био Неца Томић тако нисам имао много простора за доказивање. Сада је он отишао и требало би да се покажем на делу. Мислим да сам игром успео да тренеру скренем пажњу да заслужујем неку минутажу на терену. На мени је да радим и да се трудим што више, да сваку шансу која ми се укаже искористим“, почео је Бабић.

Управо тако је и изгледао његов наступ против бившег клуба. Користио је сваку прилику да се наметне стручном штабу. За њега није било изгубљене лопте, изгарао је.

„Ја ћу чекати шансу, а на њима је да одлуче да ли ће да ми пруже прилику да играм“.

Бабић признаје да му је било тешко током периода када је више времена проводио на трибинама и клупи, а мање на терену.

„Тешко је када не играш толико дуго. Тренираш, а ниси у такмичарском ритму. Недостатак утакмица полако почиње да притиска, а то може да буде врло непријатно“, присећа се Бабић и додаје:

„Тешко је када си све време са стране, ван свих комбинација, да гледаш на терену другаре, а да ти не можеш да им помогнеш. У складу са својим професионалним обавезама сам издржао све. Не могу да кажем да сам се лако суочио с тим, сигурно да ми је и самопоуздање било уздрмано, али успео сам да прегурам тај период и надам се да ћу показати да вредим“, оптимиста је млади фудбалер.

Већ ове сезоне има прилику да освоји други титулу са црно-белима. После меча са БСК Борчом Партизан има осам бодова предности, што 13 кола пре краја представља вредан капитал.

„Има још доста утакмица, у фудбалу је све могуће. Не би требало да нас заварају Звездин кикс и наших осам бодова предности. Остаје међусобни дуел са ‘вечитим ривалом’, биће још тешких утакмица у гостима и у Хумској, али ми нећемо одустајати од наше намере, а то је да на сваком мечу идемо на победу“.

Утакмица против Борчанаца евоцирала је успомене на неки прошли период. Бабић верује да ће му можда баш после овог меча све кренути набоље.

„Играо сам у Борчи две-три године и добрим партијама у БСК-у скренуо сам пажњу Партизана, који ме је касније ангажовао. Они имају одличну екипу, али против нас нису имали среће. Примили су рано гол и било им је врло тешко да се доказују. Већини екипа је то тешко против Партизана, поготово ако добро отворимо утакмицу, као што је био случај на Визељ парку. Сигуран сам да ће Борча остати у лиги и да ће тек показати праву вредност“, завршио је Дејан Бабић.