Прочитај ми чланак

Деца вређала Жељка Бркића, Јувентус кажњен!

0

sp-brkic_620x0

Клуб из Торина дозволио је да 12.200 деце присуствује утакмици против Удинезеа, али су се она понашала силеџијски, и вређала репрезентативца Србије

Италијански фудбалски првак Јувентус кажњен је новчано након што су његови навијачи, углавном деца школског узраста, током првенствене утакмице против Удинезеа вређали противничког голмана Жељка Бркића.

Клуб из Торина дозволио је да 12.200 деце присуствује утакмици против Удинезеа у недељу, али су се она понашала силеџијски, имитирајући тврдокорне присталице црно-белих, и вређала репрезентативца Србије кад год је био у контакту с лоптом, преноси Ројтерс.

Дисциплинска комисија Серије А због тога је казнила Јувентус са 5.000 евра.

„Јувентус је кажњен јер су његове присталице (врло, врло млади) у више наврата вређале противничког играча“, стоји у саопстењу италијанске Серије А.

Домаћин је попунио трибине стадиона децом пошто је након казне због ранијих навијачких изгреда меч против Удинезеа требало да игра без присуства публике.

„Хтео сам нешто да кажем одмах после утакмице, јер ми је све то сметало, али одлучио сам да не доливам уље на ватру и останем миран“, рекао је тренер Удинезеа Франческо Гвидолин италијанским медијима.

Бркић је, иначе, у Торину одлично обавио посао и остао је несавладив до првог минута судијске надокнаде, када је његову мрежу погодио Љоренте за победу Јувентуса од 1:0.

После 14 одиграних кола у Серији А Јувентус је водећи на табели са 37 бодова, док Удинезе заузима 13. позицију са 16.

(Новости)