• Почетна
  • СПОРТ
  • ДАНИЛОВИЋ: Вујошевић бира играче, његове одлуке се не доводе у питање
Прочитај ми чланак

ДАНИЛОВИЋ: Вујошевић бира играче, његове одлуке се не доводе у питање

0

predrag-danilovic-dusko-vujosevic-1377809549-358731

Наше амбиције су увек исте, не одричемо се плена, нити ћемо од тога бежати, каже председник Партизана.

Председник Партизана Предраг Даниловић, каже да су повреде саставни део спорта, да има максимално поверење у тренера Вујошевића, који ради у интересу кошаркаша, да је после свега јасно да су клубу потребна појачања, али да се амбиције не мењају.

„За све у животу, па и у овом нашем послу, упркос максималном залагању, раду, потребно је и које зрнце среће. У неким периодима битисања клуба смо је имали, тренутно који грам недостаје. Не могу „душебрижницима“ да забраним да праве разне теорије, али могу да им поручим да је код нас све под контролом. Вероватно бих био задовољнији и срећнији да смо могли нешто да „прескочимо“… „, каже Даниловић.

Последња повреда доскорашњег капитена Драгана Милосављевића прелила је чашу.

„Логично да гледамо да што пре доведемо појачања, у најкраћем могућем року. Ипак, не желим да лицитирам са бројем дана. А и знате да никад нисмо доводили да би неког довели. Да нисмо у финансијској ситуацији у којој јесмо, било би другачије, овако… На почетку смо се определили за „малог“ Далоа, велики таленат, али он тек треба да почне да игра кошарку“.

Некадашњи прослављени репрезентативац има спремно објашњење за потез тренера Вујошевића, који је после првог полувремена меча са МЗТ-ом репрезентативца Богдана Богдановића оставио у свлачионици.

„Нема никаквог случаја, такве ствари се дешавају. Зар би требало да тумачим одлуку тренера Вујошевића? Нема потребе. Уопште не сумњам у постојање разлога зашто је Богдановића, чији потенцијали су добро познати, а кога плус изузетно воли, послао пут свлачионице.Није то ни у каквом ружном смислу, такви моменти могу да се догоде на тренингу, утакмицама, ко зна колико пута. Ко се професионално бавио спортом, зна о чему говорим. Нема потребе да се дигне толика прашина.

Тако се функционише у свим озбиљним клубовима. На коме је већа одговорност, односно заслуга за све оно што се (не)уради? Па, на тренеру. Он бира играче, он крвнички ради са њима. Његове се одлуке не доводе у питање, ако си озбиљан. Ако би другачије размишљао, иза нас не би биле све ове године успеха.“

Упркос свему, циљеви се не мењају.

„Наше амбиције су увек исте, не одричемо се плена („победа“), нити ћемо од тога бежати. Трудићемо се да будемо макасимални, да дамо све од себе… Ако се баш и деси да не урадимо све оно што смо планирали, честитаћемо другима и наставити нашим, добро знаним путем. Није ваљда питање живота и смрти, али нас и не ослобађа обавезе и највиших циљева“, закључује Предраг Даниловић.

(Вечерње новости)