Прочитај ми чланак

ДА ВАС ЧУЈЕМ САДА? Публика нервирала Новака, а онда је натерао стадион да прокључа

0

Умео је Новак на прави начин да одговори гледаоцима који не поштују тениски бонтон.

Новак Ђоковић је против Ришара Гаскеа у трећем колу УС Опена одиграо најбољи меч на турниру, славио је са 6:2, 6:3, 6:3 и спреман је за завршницу.

Након дуела био је задовољан показаним, форма је до сада одлично темпирана.

– Дефинитивно мој најбољи меч на целом турниру до сада, задовољан сам што је дошао у правом тренутку против Гаскеа који је увек неугодан противник. Има много искуства и био је некада међу 10 најбољих на свету, био је у полуфиналу ГС турнира, неко је кога добро познајем – рекао је Ђоковић.

Према његовим речима, план је био да се врхунац достигне управо у Њујорку.

– На неки начин сам са тимом разговарао да планирамо распоред по коме ћемо најбољу форму достићи отприлике на УС Опену, то је био наш план. Истовремено, увек сам веровао да могу да играм на највишем нивоу и да је само питање тренутка када ћу напорним радом доћи до тога и Вимблдон је био најбоља тениска позорница на којој сам могао да пружим свој максимум.

Било је и много буке на трибинама током појединих делова меча, што није пријало Ђоковићу.

Имао је зато један буран моменат када је славио поен са прстом прислоњеним на уво, што можете погледати на снимку испод, у трећем сету при 3:2 и 40:40.

Публици је била јасна порука, а Новак је уз осмех успео да изазове велики талас одушевљења.

– Било је прилично гласно, али хвала свима вама који сте овде и вечерас. Ово је УС Опен, ово је ‘Артур Еш’, најславнији стадион. Толико сам одиграо мечева на овој сцени и под рефлекторима, волим вас све – опростио је Новак моменте који доносе деконцентрацију, а сада му следи припрема за Жоаа Соузу.

Уколико прође до четвртфинала, тамо би могао да га сачека Роџер Федерер који ће у четвртом колу играти против Џона Милмана.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!