Прочитај ми чланак

ДА ЛИ БИСТЕ ГА ПРЕПОЗНАЛИ? Звездина легенда из Барија вози трактор (ФОТО)

0

ПОСТОЈИ један једини човек који се попео на кров Европе са два различита клуба из источног дела Старог континента. Није тешко да погодите, реч је о Миодрагу Белодедићу.

Момак који је увек важио за скромног, тихог и ненаметљивог мајстора „бубамаре“. На терену је био мађионичар, а ван истог момак, а касније човек за пример.

А сада је испливао у јавност, не због фудбалских тема. Наиме, на друштвеним мрежама је ових дана популаран снимак на којем Белодедић у мајици без рукава управља трактором док групу пријатеља вози кроз село.

Румунски портал „Спортбул“ наводи да се радња одвија на путу код Сокола, места у којем је овај чувени фудбалер рођен и да није познато када је тачно настао снимак.

Белодедић је иначе започео каријеру у Стеауи са којом је до највећег успеха стигао 1986. године када је тај клуб у Севиљи победио Барселону у финалу КЕШ-а.

У Црвену звезду је стигао 1989. године, а две године касније је у Барију са црвено-белима победио Олимпик из Марсеља након пенала за још један „ушати“ трофеј.

У каријери је након две титуле првака Европе играо још и за Валенсију, Ваљадолид, Виљареал, мексички Атланте и поново за Стеауу на крају каријере.

За репрезентацију Румуније је одиграо 53 утакмице.