• Почетна
  • СПОРТ
  • Чудо од детета: 12-годишњи дечак нови Усеин Болт?! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Чудо од детета: 12-годишњи дечак нови Усеин Болт?! (ВИДЕО)

0

Дванаестогодишњи Џејмс Галагхер трчао је штафету 4×100 метара, на такмичењу основних школа у Аустралији и направио запањујући резултат.

Млади Аустралијанац је у моменту када је примио палицу био у заостатку за водеђим такмичарем двадесетак метара, међутим, чудесним спринтом Џејмс је успео да престигне ривала и први прође кроз циљ.

Он је последњу деоницу од 100 метара претрчао за невероватних 11,72 секунде, што је најбољи резултат икада забележен у том годишту.

Џејмсов тренер, Скот Ричардсон, сигуран је да ће Галагхер постати најбољи спринтер свих времена ако настави овим темпом.

„Он је чудак, то мислим у најпозитивнијем смислу. Када причам са својом породицом, сви се слажемо да ће Џејмс постати највећи спринтер свих времена ако настави да се развија овим темпом. Уз то има и све физичке предиспозиције потребне за спринтера, добро је грађен за ту дисциплину“, каже Ричардсон.

Џејмс је по мишљену многих будућа спринтерска звезда, а сви који су погледали овај снимак пореде га са најбољим спринтером данашњице – Усеином Болтом.

(Курир)