Прочитај ми чланак

Чудан термин, али и амбијент

0

kk crvena zvezda1

(Мондо)

Црвено-бели дочекују нишки Константин у недељу од 12.30 часова пред празним трибинама.

Утакмица 3. кола Суперлиге Србије, замишљена као „матине“ по угледу на шпанску кошарку, биће одиграна у крајње атипичним условима.

Директор такмичења Предраг Бојић казнио је Црвену звезду Телеком због уласка навијача у терен и гађања лоптом тренера Партизана мт:с, како новчано, тако и играњем једног меча без присуства публике.

Меч Звезда – Константин иначе није требало да се игра у Пиониру, али је домаћинство промењено због заузетости нишке дворане.

„С обзиром на празне трибине, сигурно ће бити потребно доста менталне снаге и јаке воље да се екипа мотивише и у атипичном термину и условима одигра добру утакмицу“, рекао је Влада Вукоичић, чији тим је у среду, прилично неочекивано, изгубио дерби као домаћин.

Јасно је да навијачи уочи дуела са Константином не постављају питање победника.

„Ми смо фаворити, али због свега што сам навео ћемо морати да одиграмо веома ангажовано и опрезно, без потцењивања противника. Тријумф ће за нас бити мали плус, јер је он очекиван, али би било какав кикс представљао велики минус и тога смо свесни“, додао је стратег црвено-белих.

„Пре свега, очекујем реакцију играча после пораза од Партизана. Свака утакмица кад се изгуби изазива реакцију, то се видело на тренингу, али очекујем да ће бити видљиво и на утакмици“.

Вукоичић је честитао Нишлијама на добрим играма у Првој лиги Србије.

„Они нису доводили појачања за Суперлигу, па се у овој појачаној конкуренцији налазе у трећој групи тимова, чији циљ је да одиграју часно и што боље буду могли. Немају шта да изгубе и сваки меч им је прилика да се покажу и докажу као тим и појединци. Сигуран сам да ће у неким утакмицама пружити и више него што су њихове тренутне могућности“.

Звезди ће дуел са Константином послужити као увертира за нови дерби, против Радничког из Крагујевца у среду од 18 часова.