• Почетна
  • СПОРТ
  • Црвена звезда – Спартак ЗВ (Састав тима, изјаве тренeра, 18,00, ТВ Прва)
Прочитај ми чланак

Црвена звезда – Спартак ЗВ (Састав тима, изјаве тренeра, 18,00, ТВ Прва)

0

Crvena zvezdad101587936_640x444(Спортски журнал)
Стадион
Црвене звезде. Капацитет: 55.538. Судија: Ненад Ђокић. Помоћници: Владимир Јовановић, Ненад Курчубић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Вешовић, Микић, Спајић, Младеновић, Гаридо, Милијаш, Лазовић, Каду, Касалица, Дауда.

СПАРТАК ЗВ: Алексић, Фаркаш, Братић, Антонић, Пушкарић, Шарац, Новаковић, Ковачевић, Торбица, Човић, Деспотовић.

Звездин сан о отварању шампањца 26. маја остаје у реалним оквирима само уколико се на Маракани не загрцну Златибор водом. Црвено-бели настављају потеру за Партизаном утакмицом са Спартаком (18,00 часова).

Еуфорично расположење осећа се око Маракане, подрхтаваће трибине јер се очекује више од 30.000 људи на највећем српском стадиону. Тренер Рикардо Са Пинту најављује нову победу, али спушта лопту и навијачима не обећава титулу.

Нећу да дозволим опуштање и да окружење утиче на играче. Срећан сам да смо смањили разлику, највише због фудбалера. Морамо да наставимо серију, размишљамо само о Спартаку. Позивам навијаче да нам помогну, кад су они ту као да је 12:11 за нас на терену – истакао је Рикардо Са Пинту.

Суботичани су спремни за нови суперлигашки изазов, и то какав, гостовање Црвеној звезди на Маракани. Без императива, уз ветар у виду јесење победе с 3:0, показали су да су кадри да без много проблема играју и са „вечитим ривалима”.

Предстојећу утакмицу најлакше је играти и спремити, јер не треба тражити посебну мотивацију. Играмо на Маракани, очекујемо препуне трибине и другачију Звезду – истакао је Петар Курћубић, тренер Спартак Златибор воде.

Из угла шефа струке, првих пола сата могли би да донесу одлуку.

Очекујем амбициозну и жестоку Звезду од почетка. Ако, за пола сата, успемо да одолимо и отупимо напад црвено-белих, можда уведемо утакмицу како нам одговара, да резултат што дуже не одговара ривалу, да постане нервозан и да профитирамо из њихове журбе и нервозе.

Лука Миливојевић на клупи

Лука Миливојевић је добио нову заштитну маску после операције носне кости. Репрезентативни везиста се враћа у конкуренцију, шансу ће чекати са клупе.

Све опције су отворене, Миливојевић је у комбинацији – није желео Са Пинту да открије да ли је Миливојевић спреман за целу утакмицу.

Повратак Филипа Касалице

Суботичане напада и Филип Касалица. Брзоноги офанзивац опоравио је од повреде и заузеће место међу стартерима.

tab-super1Семафор 23. кола Јелен Супер лиге (субота):

14,00: Јавор – Партизан

16,00: Смедерево – Хајдук

16,00: Раднички 1923 – БСК

16,00: Раднички – Доњи Срем

16,00: Нови Пазар – Јагодина

16,00: Рад – ОФК Београд

18,00: Црвена звезда – Спартак ЗВ

19,00: Војводина – Слобода Поинт