Прочитај ми чланак

ЦРНО-БЕЛИ СЕ ПОЈАЧАВАЈУ: Партизан доводи Звездиног џелата

0

Снажни нападач Жерар Гоу и млади везни играч Саша Здјелар требало би да буду право освежење за црно-беле

Партизан мора да се појача у зимском прелазном року, како би пролеће дочекао спреман да надокнади девет бодова заостатка за Црвеном звездом, поручио је тренер црно-белих Мирослав Ђукић.

Приоритет за Партизан је долазак из Спортинга Радосава Петровића, који би добио улогу лидера на терену. Поред њега, клуб је озбиљно загризао за снажног нападача из Обале Слоноваче Жерара Гоуу, коме је истекао уговор с Каиратом и кога је спортски директор Ивица Илиев желео овог лета. Он је остао упамћен по головима који су елиминисали Црвену звезду из квалификација за Лигу Европе пре два лета. Међутим, ту проблем може да буде његова плата, која на годишњем нивоу износи милион евра.

Као могуће новајлије виђени су Саша Здјелар, који би требало да раскине уговор са Олимпијакосом, и штопер двометраш Жарко Марковић из Каирата.

Партизан би могли да напусте Леандре Тавамба, Евертон Луиз и Ален Стевановић, као и голман Владимир Стојковић, који је сам најавио одлазак. На излазним вратима је и Саша Марјановић, као и млади Страхиња Бошњак, који није добио шансу.

– Мислим да ћемо појачавањем и повећавањем квалитета играча доћи до решавања проблема. У Партизану је једини приход продаја играча, тако да ће бити одлазака. Разговарали смо са управом, прави се списак играча који треба да промене средину, оних који могу да се продају, оних који остају и оних који би требало да буду окосница тима. Биће ово контролисани прелазни рок – рекао је Ђукић.

Он се похвално изразио о радним навикама Бразилца Евертона.

– Он је пример професионалности. Надам се да ћемо наставити сарадњу – рекао је тренер Партизана.

Пусте жеље

ЂУКИЋ: ИСКУСНИ БЕКОВИ НИСУ РЕАЛНОСТ

Кад је у питању друга летошња жеља, повратак искусног Антонија Рукавине из Шпаније, Ђукић каже да тај посао спада у домен теорије.

– С Тонијем сам у контакту, зато могу рећи да његов долазак у јануару није реалан. Можда није прва опција у Виљареалу, али је он њима веома важан и стога нисам сигуран да би га се тако лако одрекли. Исто мислим и за Ивана Обрадовића, који је дебитовао за Партизан у мом првом мандату пре десет година. Иако бисмо ми волели обојицу, није реално да нас појачају ове зиме – рекао је Ђукић.