Прочитај ми чланак

ЦРНО БЕЛИ НЕМОЋНИ – Бешикташ елиминисао Партизан из Европе

0

Фудбалери Партизана поразом од Бешикташа (3:0) елиминисани су из плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге Европе.

састави

Бешикташ: Утку – Гонул, Пепе, Вида, Адријано – Медел (Токож 77), Арслан, Ујсал (Озјакуп 27), Еркин (Торе 87) – Кварежма, Ларин.
Партизан: Стојковић – Н. Р. Милетић, Марковић (Николић 46), Валијенте, Н. Р. Милетић – Здјелар, Шћекић (Енаке 57) – Закарић, Пантић, Ивановић (Сума 62) – Рикардо.

Изабраници Зорана Мирковића нису успели да понове успех из претходне године када су обезбедили Европу. Овога пута фаворизовани ривал био је прејак и овде се завршава црно-бели пут на Старом континенту.

 

ЛЕ, плеј-оф:

Бешикташ – Партизан 3:0 (4:1)
Пепе 37, 69, Озјакуп 45
судија: Овидију Хатеган
стадион: Водафон парк

 

Партизан није добро ушао у меч и било је питање када ће турски тим доћи до стопостотне прилике или гола.

Одолевао је вицешампион Србије, средином првог полувремена чинило се да су успоставили равнотежу, међутим пад концентрације коштао их је пласмана у наредну фазу.

Голове за Бешикташ у првом полувремену постигли су Пепе у 37. и Озјакуп у 45. минуту, оба пута после лоше реакције задње линије.

Партизан у првом периоду игре није створио нити једну праву шансу, голман Утку није имао посла и Бешикташ је заслужено водио на крају првих 45 минута игре.

На почетку другог полувремена црно-бели заиграли су много боље и почели су да стварају шансе. Најбољу пропустио је Данило Пантић у 56. минуту када је погодио стативу. То ће се испоставити као кључан моменат за Партизан, пошто после тога нису имали ни приближно исту прилику.

Штавише, Бешикташ је кренуо поново да напада, а на крају су се зауставили на три поготка. Коначан резултат поставио је Пепе у 69. минуту, када је главом савладао Владимира Стојковића.

Бешикташ је по игри био много бољи ривал и заслужено иду у групну фазу Лиге Европе. На крају укупан резултат овог двомеча је 4:1 за тим из Истанбула.