• Почетна
  • СПОРТ
  • Човић: Звезда је зарадила 13,9 милиона динара из прве утакмице у Евролиги (Видео)
Прочитај ми чланак

Човић: Звезда је зарадила 13,9 милиона динара из прве утакмице у Евролиги (Видео)

0

NEBOJŠA ÈOVIÆ

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао да је тај клуб остварио зараду из прве утакмице у Евролиги и позвао навијаче на разумевање и стрпљење ове сезоне.

„Укупни приходи из Арене су 13,9 милиона динара, а укупан расход је 50.000 евра… Продато је 18.000 улазница, а када се укључе спонзорске улазнице то је више од 19.000. У европским клубовима, а ту не рачунам руске, приход од улазница је 40 до 60 одсто зараде. Ми смо још далеко од тога, али ово је тек наша прва сезона у Евролиги“, рекао је Човић.

Кошаркаши Звезде су прошлог четвртка у Београдској арени изгубили од Локомотиве из Кубања, утакмицу првог кола групе Д у Евролиги са 87:84.

Човић је казао да је врло задовољан том утакмицом и захвалио је новинарима на извештавању и праћењу тог меча.

„Ја сам врло, врло задовољн утакмицом, хвала вама (медијима) на извештавању и томе како пратите Црвену звезду, а нашим навијачима што су поштовали договор. У Арени није било никаквог оштећења и послали смо изванредну слику у Европу и Евролигу. Мало клубова у Европи има такав навијачки потенцијал као Београд, а ту мислим и на Звезду и на Партизан“, рекао је Човић.

Звезда у четвртак од 20.05 игра против Макабија у Тел Авиву, а Човић је од навијача затражио стрпљење ове сезоне.

„Неопходно нам је стрпљење. Ово ће бити једна комплексна сезона у којој се утакмице ређају као на траци. Немамо времена ни за радовање ни за туговање. Наш циљ је да се Звезда стабилизује и да стекне континуитет играња у Евролиги. Потребни су нам и стрпљење и поверење“, рекао је Човић.
 
Звезда ће следећу утакмицу као домаћин играти против Панатинаикоса у хали Пионир, а у среду ће пуститу у продају додатне претплатне карте. Човић јер рекао да је до сада продато 1.205 претплатних карата и још 700 спонзорских. Преостало је још око 1.000 сезонских улазница.
 
Говорећи о противнику из првог кола, Локомотиви, Човић је открио да је укупни буџет Звезде укупно 6,75 милиона долара.

„Ми не можемо по будежетима да се поредимо са европским екипама. Ако је тачно да Кубањ има годишњи буџет 27 милиона долара, наш отприлике поделите са четири, али то је за комплетан клуб, укључујући и млађе категорије“, рекао је он.

Новинаре је поново занимала Човићева прогноза о резултату Звезде ове сезоне у Евролиги, али први човек црвено-белих није желео да говори о томе.

„Увек ћемо дати највише што можемо и у свакој утакмици ћемо ићи да победимо. Али, жеље и очекивања су једно, а реалност је друго. Никада се нисам бавио прогнозама, а не знам ни да се кладим, тако да нећу прогнозирати. Хоћу само да подсетим да је ово наша трећа сезона од када смо почели санацију Звезде, која практично није постојала и сваке године смо правили корак напред. Морамо то да понављам јер се код нас лако заборавља“, рекао је Човић.