Прочитај ми чланак

ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Србија – Шпанија 60:90 (КРАЈ)

0

duda-ivkovic-1378716911-363581

(Телеграф)

Меч између кошаркаша Србије и Шпаније у четвртфиналу Евробаскета, на жалост свих љубитеља овог спорта у Србији решен је био после првих 10 минута. Фирија је фуриозно одиграла цело полувреме показавши да НБА играчи које ротира Хуан Оренга “имају” нешто “лично” против Србије. Руди Фернандез и Серхио Родригез су нас “разбили”, а шампион Европе из Пољске и Литваније лако је са 90:60 (21:5, 27:18, 25:16, 17:21)

Са друге стране, селектор Хуан Оренга на располагању има Рикија Рубија, Хозеа Калдерона, Серхија Родригеза, али и Серхија Љуља, који поред организационих способности може да буде добар “парњак” било коме од споменутих бекова.

“Унутра” Србија има шансе, а јасно је да ће рат водити Ненад Крстић и Марк Гасол. Шпанија нема ни једног високог играча који би могао много да нам “науди”, а, руку на срце, без поена Рашка Катића, под условом да игра, све ће пасти на леђа капитена.

ТОК ЧЕТВРТФИНАЛА:

1. ЧЕТВРТИНА

Реалну прогнозу, без уплитања навијачке страсти, тешко је дати пошто су обе селекције досадашњи део одиграле “шарено”, са по три пораза. Како год, кладионице апсолутну предност дају “фурији”…

Пет изгубљених лопти, лош шут Србије, али и невероватно брза транзиција Шпанаца уз сјајан шут за три (3/3) кумовало је да шампион Европе у 5. минуту има 15:2! Знало се да дуел са Италијом не може да буде репрер или било шта материјално у припреми утакмице, али нико није очекивао да ће Србије дати само два поена у првих 6. минута.

Невероватна одбрана Шпанаца и константне измене бекова које врши Оренга држе страшан ритам фурије. У 5. минуту је Шпанија имала 15:2! Руди Фернандез је дао десет. Гасол само два, а њега смо се највише прибојавали.

Србија је у 8. минуту имала шут 1/8 из игре, док је Шпанија дала шест од 13.

Шпанија је имала “празан ход” три минута, али нисмо успели да смањимо велики дефицит.

КРАЈ 1/4

2. ЧЕТВРТИНА

Огромна разлика после прве деонице, али и мало алтернатива на клупи Србије Шпанију је додатно опустило. То се види… НБА петорке предводе, очекивано, бекови. У првој четвртини нас је разбио Руди Фернандез, а у другој Серхио Родригез.

Он је искористио чињеницу да га чува млади и неискусни Васа Мицић…

Шпанија је, сада се види, знала шта ради против Италије. Максимално ангажовани, жаргонски, напаљени разбили су Србију веома лако. И на +20 нису стајали већ правили притисак на лопту и када је ова у ауту.

ПОЛУВРЕМЕ

3. ЧЕТВРТИНА

Тачно четири и по минута Србија у другом полувремену није дала кош. Не само да није дала кош, већ није имала ни једну смислену акцију. Ово је само резултат приступа Шпанаца и, наравно, индивидуалног квалитета играча које има Оренга.

Тек када су стигли на +40 поена (69:29) Шпанци су “стали на лопту”. Умртвили игру.

КРАЈ 3/4