Прочитај ми чланак

„Често сам мислио: ‘Не волим ја њих, не воле они мене, боли ме да не кажем шта'“

0

Новак Ђоковић каже да је свестан да га на неким турнирима и градовима воле више, а у некима мање.

Најбољи српски спортиста је започео серију Инстаграм „лајвова“, а први гост му је био дугогодишњи пријатељ, лекар и и учитељ реикија (природне технике исцељивања), Жарко Илић.

Тема је било много, а Ђоковић је у једном делу разговора причао како успева да преброди ситуације у којима публика навија против њега.

„Мене су често и звиждуци и публика која је на страни мог противника мотивисали да проради српски инат у мени. Када неко не верује у тебе, то некако у нама прокључа и пробуди се та емоција која нам да полет и снагу да докажемо да можемо. То је нешто што је супер и што тебе доведе до неког зацртаног циља. Али, како ћеш након тог меча посматрати и неговати то искуство и тај доживљај. Да ли ћеш схватити као неминовну реалност и као такву узети је као велику лекцију?“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић истиче да из таквих ситуација извлачи поуке.

„Као тенисер већ 15 година се враћам у иста места, на неким местима ме више воле негде мање. Ја сам свестан да је то како како јесте. Али, сам приметио да сам се у првом делу моје каријере понашао тако: ‘ја сам јачи од њих, не воле они мени, не волим ја њих, боли ме да не кажем шта’. Некад одреагујем жустро према њима, изнервирају ме, али за разлику од мог реаговања и схватања те ситуације пре три године, сада боље прихватам то како јесте. Трудим се да увек извучем неку поуку“, истакао је Ђоковић.

Наредни Инстаграм „лајв“ Ђоковић ће имати са Маријом Шараповом у уторак од 19.00.