Прочитај ми чланак

Цео аустралијски град навија за Ђоковића

0

nole-navijaci

Новак Ђоковић у свом новом походу на титулу Аустралијан опена има ове године и једну необичну подршку. За њега навија цео један град, и то аустралијски.

Градић Паркс, са нешто преко 10.000 становника, заправо је „град за који Новак игра“ у Мелбурну. Све то – у склопу промоције тениса у земљи-домаћину првог гренд слема у сезони.

Желећи да популаришу „бели спорт“, аустралијске тениске власти су покренуле низ акција и задатака за градове који су били заинтересовани за учествовање, а они најбољи су добијали прилику да их на Аустралијан опену „представљају“ најбољи тенисери и тенисерке данашњице.

Паркс је заузео треће место у том надметању градова, и као такав је за свог „заштитника“ добио другог носиоца у мушкој конкуренцији. Новака Ђоковића.

„Када је на жребу за турнир у Мелбурну добио таблу са именом града који ће навијати за њега, а ког ће ‘заступати’ на самом турниру, Новак се веома обрадовао, а онда је питао може ли се трамвајем до тамо стићи“, рекла је уз осмех Емили Финдли из аустралијске куће тениса.

За Новака не навија „тек тако, неки тамо“ град у Аустралији. Паркс је у новембру 2013. године оборио Гинисов светски рекорд по броју људи који су истовремено жонглирали са рекетом и тениском лоптицом – било их је 772, што уопште није мало за градић од 10.000 становника.

(Блиц)