Прочитај ми чланак

Чему подела на Звездине и Партизанове кандидате?

0

FK Partizan FK Crvena zvezda2556

(sportske.net)

Зaносећи своје утиске о најављеној оставци Томислава Караџића, потпредседник Партизана Бранко Ружић, истиче да ће и УЕФА бити заинтересована за ситуацију у српском фудбалу, те да кандидате не смемо делити на Звездине и Партизанове.

Потпредседник фудбалског клуба Партизан Бранко Ружић рекао је да не види разлог зашто би Томислав Караџић одлазио са места председника Фудбалског савеза Србије, осим ако за то не постоје неки лични разлози.

„Не видим ниједан разлог да Караџић посегне за таквим актом, али ако је то његов лични чин, могу да изразим разумевање. Нисам сигуран да ће, уколико се на овај начин неки центри моћи боре за превласт у фудбалу, то донети добро нашем фудбалу и спорту“, рекао је Ружић новинарима у Скупштини Србије.

Председник ФСС Томислав Караџић синоћ је саопштио да ће се у децембру, по завршетку јесењег дела сезоне, повући са функције, наводећи да не жели да доприноси поделама у српском фудбалу.

Према речима Ружића и УЕФА ће, такође, бити заинтересована за оно што се дешава у Србији.

„Сматрам да су многи негативни искораци већ направљени“, додао је Ружић.

Covic Ruzic2233

Говорећи о кандиадату за новог председника ФСС, Ружић је казао да је најважније да се нађе кандидат који има квалитет, интегритет и висок степен пропознатљивости и у европској и у светској фудбалској федерацији и ко може да може да помогне српском спорту и фудбалу.

„Уколико се будемо делили на Звездине и Партизанове кандидате, нећемо далеко догурати. Ни овај претходни кандидат, који је још председник, није био кандидат ни Звезде ни Партизана“, казао је Ружић.

Он је додао да је Караџић радио у инетресу српског фудбала.

„Ако неко нов долази треба да унапреди оно што је овај ФСС на челу са Караџићем урадио“, рекао је Ружић.

И Војводина предлаже кандидата?

Генерални секретар фудбалског клуба Војводина Радисав Рабреновић рекао је данас да није изненадјен одлуком Томислава Караџића да напусти место председника Фудбалског савеза Србије и да ће његов клуб можда имати и свог кандидата за новог председника.

„Наш став се зна, одувек је исти. Војводина је годинама незадовољна радом ФСС, то није ново… Кад смо ми имали огормних проблема на финалу Купу, нико се није окренуо…“, рекао је Рабреновић агенцији Бета.

Црвена звезда је покренула иницијативу за смену Караџића, а повод је било суђење на утакмици Партизан – Нови Пазар. Њој су се прикључили и други клубови из Србије.

Караџић је у отвореном писму јавности навео да „последња дешавања“ у фудбалу воде „озбиљној поларизацији“.

„Четири деценије уложеног личног рада, напора, жеље и хтења да у нашем фудбалу буде боље, не дозвољавају ми да на било који начин доприносим тим поделама, не улазећи овом приликом у полемику ко је у праву, а ко није, шта је истина, а шта не. Из тих разлога… одлучио сам данас да ћу у складу са статутом ФС С-а, након завршетка јесењег дела првенства, сазвати редовну скупштину фудбалске организације, на којој ћу се повући с места председника ФСС-а“, написао је Караџић.

Иначе, у јавности се увелико спекулише именима, управо подељеним на, како је и Ружић истакао, Партизанове и Звездине кандидате.

Монотонију прети да разбије Војводина која је наговестила могућност предлагања сопственог кандидата.