Прочитај ми чланак

Бура у Словенији – побуна играча, селектор их злостављао?!

0

Велики скандал је потресао словеначки фудбал, пошто су се млади репрезентативци побунили против селектора.

Како су пренели тамошњи медији, чланови националног тима за млађе од 21 године не желе да се одазову позиву Приможа Глихе.

Foto: Screenshot / Youtube

Фудбалски савез Словеније је потврдио да постоје проблеми, као и да су замерке играча примљене к знању.

Претходно је у савез стигло протестно писмо фудбалера, упућено на директора репрезентације Мирана Павлина и секретара Мартина Кожеља.

У писму је скренута пажња на проблематичко понашање селектора, неоубичајене системе рада, као и на увреде које добијају играчи на личном основу.

Испред играча селектору се у вези са одлуком обратио капитен Јан Млакар, а у медијима су се појавили и изводи из писма упућеног савезу.

Фудбалери су се жалили на то да их Глиха вређа без разлога, да их приморава да крену у тренинге без загревања, те да се не ради никакав скаутинг противника.

Играчима је, његовом одлуком, забрањено да спавају током пута, а није им дозвољено ни да прослављају голове.

Потпуно сулудо звуче наводи да Глиха не дозвољава играчима да спавају иза затворених врата хотелских соба, а истакли су и да су морали да играју против Мађарске само уз један оброк тога дана.

Такође, Глиха је одлучио и да одузме мобилне телефоне фудбалерима и наредио да се фолијама прекрију екрани телевизијских пријемника у њиховим собама у карантину.

Глиха је тражио и да има универзални кључ од соба како би отварао врата у случају да их неко затвори, бранио је играње друштвених игара, уколико се не игра у новац.

Наводно, он је у алкохолисаном стању објавио екипи да је један члан стручног штаба позитиван на коронавирус, а удаљио је капитена Млакара из хотела пошто је он одбио да преда свој мобилни телефон.

Глиха је некадашњи фудбалер Олимпије, Динама, Љубљане, Муре, има 53 године, а селектор младе репрезентације је од 2015. године.