Прочитај ми чланак

Британци баш претерали: Новак је ковидиот године

0

Британски Дејли Мејл још једном је напао Новака Ђоковића, овај пут га назвавши "ковидиотом" године.

Британски Дејли мејл решио је да донесе алтернативне спортске награде, овај пут је једна у време пандемије коронавируса подразумевала и избор за “ковидиота године”, а Новак је описан као “лауреат” на скандалозан начин.

“Постојало је неколико кандидата за нашу највећу награду, ‘Ковидиот године’. Уосталом, сваке недеље се дешавало да неке спортске звезде крше правила о изолацији због корона вируса, а предводили су их енглески фудбалери, укључујући Фила Фодена, Мејсона Гринвуда, Џека Грилиша, Кајла Вокера и Хадсона Одоија. Ипак, награда иде у руке тениске звезде, светског броја један, никог другог до – Новака Ђоковића”, пише Дејли мејл.

“Само Ђоковић, човек који стално изазива поделе, може да закуца лоптицу у судијино лице и да буде избачен са УС Опена, а да то не буде ни близу његовог најконтроверзнијег потеза године. Србин је организовао Адрија тур на Балкану, током опште корона-изолације у јуну, због чега је доспео на прво место Ковидиот ранг листе”, додаје се, у наставку је чак у избору другог спортисте наведено како је “Ђоковић највећи губитник локдауна”.

Није ово први пут да Дејли мејл користи прилику да нападне Новака, попут других британских таблоида, ово је само наставак сличних прича, у којима се својим спортистима због сличних ствари ни приближно нису тако оштро бавили.

Уосталом, то су чак и сами признали на крају између редова, тек спорадично наводећи поједине случајеве енглеских фудбалера. Оно што је сигурно, Британци не пропуштају прилику да на скандалозан начин пишу о Ђоковићу, па чак и кад измисле неке награде.