Прочитај ми чланак

БРАЗИЛАЦ У НИШУ: Због љубави према једној Београђанки навијам за Србију! (Фото)

0

brazilac i srpkinjatiago

Ових дана је Тиаго Фереира (21) боравио у Нишу, како би подржао рукометну репрезентацију своје домовине. Пратила га је његова Јелена, због које је навијао за Србију сваки пут када им противнице нису биле његове земљакиње.

– Навијам за Србију, осим кад игра са Бразилом – каже двадесетједногодишњи Тиаго Фереира, који је због љубави према једној девојци стигао из далеког Рио Де Жанеира у српску престоницу.

Ових дана Тиаго је боравио у Нишу како би подржао рукометну репрезентацију своје домовине. Пратила га је његова Јелена, због које је навијао за Србију сваки пут када им противнице нису биле његове земљакиње.

brazilac i srpkinjatiago.jpg-1

Захваљујући овом пару, на трибинама хале “Чаир” једна крај друге вијориле су српска и бразилска застава, а Тиаго је поштовање према својој другој домовини показао и ношењем шајкаче, на одушевљење српских навијача.

– Љубав ме је довела у Србију, упознао сам преко Јутјуба једну Београђанку Јелену и због ње сам августа прошле године дошао овде. Због ње и жеље да разумем српски народ, менталитет, обичаје научио сам и српски језик и почео да студирам туризам. Пишем и блог о Србији преко којег промовишем Србију Бразилцима. Зове се “Бем-виндо à Сéрвиа” што значи “Добродошли у Србију”. Кроз пројекат “Србија за младе” промовишем Србију као дестинацију за туристичка путовања – прича млади Бразилац.

brazilac i srpkinjatiago.jpg-1.jpg

Признаје да је са нестрпљењем ишчекивао рукометно првенство, како би се видео са својим земљацима.

– Већ првог дана наступа бразилске репрезентације сам отпутовао у Ниш да бих се видео са њима. Атмосфера коју су Нишлије направиле је феноменална. Дивно смо се провели и ја и Јелена, дружећи се са бразилским рукометашицама и новинарима – прича о својим утисцима из Ниша млади Бразилац.

Због победе бразилских рукометашица у мечу са Србијом, Тиаго признаје да је задиркивао Јелену, али како каже, само мало, да се не би наљутила.

– Са друштвом из Бразила смо славили победу посредством Фејсбука. Јелена се мало била умирила и ућутала, било јој је жао што је Србија изгубила. А ја бих највише волео због нас обоје да и Србија и Бразил прођу даље и да дођу до финала, па да поново навијамо у Београду – нада се Тиаго.

– Сви они који би желели да се друже са Тиагом и Јеленом могу их већ за Нову годину наћи на Златару, где преко “Србије за младе” организују дочек.

(Текст и Фото: Телеграф)