Прочитај ми чланак

БРАВО! Нова медаља за Србију на Светском првенству!

0

Dalma Benedek-Ružičić ig

Српска кајакашица Далма Бенедек-Ружичић донела је Србији другу медаљу на Светском првенству у Москви, пошто је освојила бронзу.

Далма је у А финалу дисциплине К1 на 1.000 метара у циљу имала време од 3:49.780 минута и за нешто више од три десетинке јој је измакло неко од сјајнијих одличја.

Титулом светске шампионке окитила се Тенил Хатон са Новог Зеланда, која је остварила време од 3:49.423 минута, док је друга била Мађарица Тамара Ципес, која је имала 51 хиљадитинку заостатка.

Пре Далме, бронзу у Москви су освојили Марко Томићевић и Владимит Торубаров, у дисциплини К2, такође на 1.000 метара.

Далма Бенедек-Ружичић је већ била светска шампионка у дисциплине К1 на 1.000 метара, 2006. године у Сегедину, али је тада наступала под заставом Мађарске. Бронза коју је освојила у Москви је прва медаља за њу као српску кајакашицу.

Мађарица је била та која је имала предност пред сам финиш трке, када су Хатонова и српска кајакашица појачале. Далма је, иначе, имала заостатак од почетка трке, али је сјајним веслањем у самом циљу успела да се у фото-финишу бори за медаљу.

Иза најбоље три кајакашице следиле су представнице Румуније, Велике Британије, Русије, Немачке, Шведске и Украјине, док је Норвежанка Мира Верас Ларсен одустала пред сам циљ.

(Б92)