Прочитај ми чланак

Ангелина Toпић освојила европску бронзу! Тинејџерка из Србије одушевила (ВИДЕО)

0

Српска атлетичарка Ангелина Топић заузела је треће место на Европском првенству у Минхену.

Фантастично се представила ћерка српског атлетичара Драгутина Топића, која је савршено скакала и до 193 ценитметра.

https://youtu.be/9AGwjDXsf50

Ангелина ју је тек у петој серији оборила трипут на висини од 195 центиметара, али су то исто испрва чиниле и њене главне конкуренткиње Црногорка Марија Вуковић, Холанђанка Брит Верман и Украјинка Ирина Герашченко, док је Украјинка Јарослава Махучик успела да пребаци ту висину „као од шале“.

Сјајна Црногорка је касније успела да пребаци ту висину и стала на 197 центиметара, па јој је припало сребро, док је Јарослава Махучик узела златну медаљу.

Топићева је прошла у финале скока увис, па се пред такмичење надала да ће донети својој земљи четврту медаљу са континенталне смотре.

Претходно су Ивана Вулета, Армин Синанчевић и Адриана Вилагош, узели злато и два сребра у скоку удаљ, бацању кугле и бацању копља и на ред је дошла европска бронза.

 

На Олимпијски стадион у Минхену је као фаворит у скоку увис ушла млада Украјинка Махучик, која већ годинама прави сјајне резултате у овој дисциплини, па је и ове године оправдала улогу фаворита.

Ангелина је у старту прескочила висину од 182 центиметра, а није било проблема ни са висином од 186 центиметара.

Марија Вуковић из Црне Горе, Холанђанка Брит Верман, Мирела Демирева из Бугарске и Махучикова, такође су биле у групи такмичарки које су пребациле задату црту.

Топићева је и 190 центиметара прескочила из првог покушаја, што су успеле у тим тренуцима само још четири атлетичарке.

Већ у том тренутку је Јулија Левченко, велика атлетичарка стала је и остала иза 17-годишње Српкиње.

Исто је било и са Еленом Валортигаром из Италије, као и са Францускињом Солен Жикел.

Марија Вуковић је и 193 центиметра прескочила из првог покушаја, па је Црногорка показала завидну форму у овом финалу.

Герашченко је била нешто слабија, па је тек из трећег покушаја прескочила 193, док је Јарослава одлучила да одмах скаче на 195 и није погрешила.

Вуковић је из трећег покушаја прескочила 195 и придружила се доминантној Махучиковој, па су се њих две бориле за прва два места и решиле питање европске првакиње и вицепрвакиње.