Прочитај ми чланак

Београд домаћин Ф4 Евролиге 2014. године?

0

derbi

(Курир)

Поједини руски медији пренели су данас информацију да је Београд у најужем кругу фаворита за домаћинство финалног турнира Евролиге наредне 2014. године!

Медији из Русије позвали су се на изворе блиске челницима овог такмичења и објавили да је, поред Београда, главни кандидат Санкт Петербург.

Лондон, који је минулог викенда био домаћин турнира најбоље четири екипе, добио је отворен позив да и наредне године буде домаћин, али је многе разочарала чињеница да је „О2“ арена била полупразна током полуфиналним мечева и утакмице за треће место.

То је натерало председника ЦСКА Андреја Ватутина да поразговара са Жордијем Бертомеуом о промени домаћинства за наредну годину.

Београд ће бити један од ретких градова који ће наредне сезоне имати два представника у Евролиги. Поред Партизана, који је редован учесник, у ово такмичење ће и Црвена звезда. Ипак, домаћинство завршног такмичења какво је Евролига захтева испуњење много услова и у овом тренутку тешко је замислити да би Београд могао да угости најбоље екипе Старог континента.