• Почетна
  • СПОРТ
  • Бекрић: Част ми је да представљам Србију; припремам се да дам максимум на Олимпијади
Прочитај ми чланак

Бекрић: Част ми је да представљам Србију; припремам се да дам максимум на Олимпијади

0

emir-bekric-atletika-1341159114-180239

Емир Бекрић изјавио је да га је атлетика обликовало као личност, те да се већ припрема за Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру.

Бекрић је освојио бронзу на Светском првенству у Москви и проглашен је за најбољег младог атлетичара Европе.

Српски препонаш каже да му не недостаје мотивација и жеља за радом јер се у атлетици увек могу постићи бољи резултати, а то је оно што га вуче напред.

„Најважнија ми је подршка породице, блиских пријатеља и читаве Србије што ми даје додатну снагу и ветар у ледја да извучем максимум за Олимпијске игре и Европско првенство у Цириху 2014. године“, навео је Беркић у изјави Тањугу.

Бекрић је истакао да му је велика част што представља Србију, а веома му значи подршка целокупне јавности, захваљујући чему је, сматра, добио признање „Звезда у

„Бити изабран међу најбоље спортисте Старог континета ласка и даје подстрек да наставим да радим оно у чему сам најбољи“, поручио је он.

Бекрић је мишљења да држава не улаже довољно у атлетику и да велики проблем представља недостатак атлетске дворане, али се нада да ће се, након недавних историјских успеха српских атлетичара, ствари променити на боље.

Он је изразио очекивање да ће спорт којим се бави у Србији добити место које му припада.

„Атлетика је краљица спортова и представља основу за све остале спортове, а будући да атлетских дисциплина има 30, свако може да се пронађе у некој од њих“, оценио је Бекрић.

Он каже да га је судбина усмерила ка атлетици, јер му је сестра тренирала, а већ тринаест година се бави овим спортом који га је обликовао као личност и извео на прави пут.

(Б92)