• Почетна
  • СПОРТ
  • Аустралијан опен: Јелена Јанковић и Душан Лајовић у другом колу
Прочитај ми чланак

Аустралијан опен: Јелена Јанковић и Душан Лајовић у другом колу

0

lajovic-jankovic

Више него убедљивом игром, Јелена Јанковић је оправдала улогу фаворита у првом колу Аустралијан опена савладавши Јапанку Мисаки Дои са 6:1, 6:2.

Играчица која је 89. на свету није била достојан ривал разиграној Српкињи, чији је силовит увод у меч, освајање пет гемова у низу, одмах дао одговор на питање коме ће припасти победа.

Не желећи да се задржава предуго на терену, а и ко би волео – у тим тренуцима температура у Мелбурну је била 41 степен на Целзијусовој скали, Јанковићева је после 5:0 у првом сету, у другом кренула мало споријим ритом. На њен рани брејк, Дои је одговорила истом мером за изједначење на 2:2, али је онда Јелена “додала гас” и са четири узастопна гема, у којима је укупно изгубила пет поена, стигла до тријумфа.

Јелена Јанковић ће у другом колу Аустралијан опена играти против победнице меча у коме се састају Украјинка Нађа Киченок и Јапанка Ајуми Морита.

 

Ни трема због првог наступа на Гренд слему, ни врели талас, а температура је прелазила 41 степен на Целзијусовој скали, нису омели Душана Лајовића да настави да блиста у Мелбурну: наш 22-годишњи тенисер Душан Лајовић је после успешно преброђених квалификација за Аустралијан опен остварио и четврту победу у низу, пласиравши се у друго коло победом над Французом Лукасом Пуилом од 6:4, 7:6(9), 4:6, 6:3.

Београђанин који је 117. на АТП листи од самог старта меча одиграног на терену број 20 имао је иницијативу, а боља решења, стрпљење и мањи број грешака на крају су му омогућили да преброди први препрепку у главном делу турнира.

Пуил, 19-годишњак који је 193. играч света, играо је агресивније, али то није увек пут до успеха. Имао је далеко више директних поена (41:28), а и много више неизнуђених грешака (88:57), па је његов силовит старт брзо заборављен.

Од 4:2 за ривала, Лајовић је направио серију од четири гема и освојио први сет, други му је припао после тај-брејка до ког се дошло без изгубљених сервис-гемова, а у коме је искористио четврту сет лопту – и спасивши једну до које је дошао у Пуил, да би потом уследио прави тест. Француз је уз брејк у првом гему дошао до освајања треће деонице, а у четвртој на исти начин отпочео борбу. Ипак, Лајовић је у наставку освојио три гема на сервисе младог супарника, а трећу меч лопту је искористио да прође у друго коло Аустралијан опена.

У њему ће играти против 16. носиоца, Јапанца Кеија Нишикорија који је са 6:3, 5:7, 6:2, 4:6, 6:2 елиминисао Аустралијанца Маринка Матошевића.