Прочитај ми чланак

Арменулић убеђен: „Салатара” је наша

0

armenulic

Потпредседник Тениског савеза Србије Радмило Арменулић истакао је да је Дејвис куп репрезентација Србије велики фаворит у финалу престижног такмичења, у којем ће ривал српским тенисерима бити селекција Чешке.

– Имамо одличне играче који могу да понове успех из 2010. године. Наравно треба бити опрезан јер су Чеси веома искусна селекција са добрим играчима попут Томаша Бердиха и Радека Штепанека и сигурно да неће да буде лако – рекао је Арменулић за “Спорт” и додао:

– Од Новака очекујем два поена и свестан сам да ће то сигурно да буде велико оптерећење за њега, али је он већ навикао на притисак. Трећи поен очекујем од Типсаревића или дубла.

Некадашњи признати тенисер, касније и тренер анализирао је појединачно српске тенисере и изнео очекивања од њихових партија у мечу за “салатару”.

– Јанко може да донесе победу. Увек игра одлично за Србију и не сумњам да ће тако да буде и сада. Тренутно се налази у лошијој форми, али то не треба превише да чуди. Имајте у виду да жена треба да му се породи и да је то велика ствар за њега. Виктор Троицки је под суспензијом и мислим да неће моћи да помогне екипи у новембру. Прилично сам сигуран да ће Арбитражни суд променити првобитну одлуку, али мислим да ће му смањити казну на шест месеци.

Како мисли да ће Србија бити ослабљена са Троицког, Арменулић је предност дао Илији Бозољцу у односу на Душана Лајовића, као замену Виктору, додавши да би он за партнера Зимоњићу у дублу доделио Типсаревића.

– Ненад има велике проблеме са партнерима у претходном периоду, али је он искусан играч који може много тога да донесе и игром, а и саветима. Чешка има одличан тандем, Бердих и Штепанек су познати по одличним играма у дублу.

Због ситуације са Виктором, четврти играч ће да буде Илија Бозољац или Душан Лајовић, мада предност дајем Илији. Има више искуства, а већ је показао да може да игра у пару са Зикијем. Мада да будем искрен, пре бих ставио Типсу да игра дубл, јер може лакше да се избори са притиском. Мада, ту је и Ноле, али би било превише за њега да игра сва три дана, иако је он показао да може да игра и у игри парова – истакао је Арменулић, упутивши апел публици која дође да навија у Београдску арену.

– Замолио бих и публику да буде веома пажљива, они су наша велика предност, али не смеју да претерају у томе, јер судија има право да прекине меч и да испразни „Арену”.

(Вечерње новости)