Прочитај ми чланак

Аргентинци пишу: Вучић дао Звезди зелено светло за Кампаца?

0

Факундо Кампацо, некадашњи плејмејкер Реала, потом и члан Денвера и Даласа, могао би да појача Црвену звезду. Наиме, како пише аргентински кошаркашки портал Басqует Плус, клуб са Малог Калемегдана нуди овом играчу 1,8 милиона евра нето до краја сезоне и та понуда је званична, а како наводи овај портал, има и подршку председника Србије Александра Вучића.

Након што је Кампацо раскинуо уговор са Даласом, спекулисало се где ће наставити каријеру, а у понедељак увече је у први план избила Црвена звезда. И тренутно је прича око тога где ће Факундо Кампацо наставити каријеру главна у свету кошарке, пише Basquet Plus.


Како наводи овај портал, на адресу аргентинског плејмејкера је стигла неочекивана понуда. Црвена звезда је, наиме, на сто ставила понуду од 1,8 милиона евра нето до краја сезоне и сматра се готово сигурном дестинацијом за Кампаца, осим наравно ако то не изједначи Реал.

Шпанци имају права на овог кошаркаша у случају повратка у Европу из НБА, међутим ових дана нису предузели конкретне кораке, барем што се тиче званичне понуде. Сада су на прекретници – или ће одговорити понуди Црвене звезде или ће не само остати без Кампаца, него се опраштају и од права на њега.

Навијачи Црвене звезде су, мало је рећи, у еуфорији. Најпре је на Мали Калемегдан дошао Лука Вилдоза, потом је на место тренера ангажован Душко Ивановић, после чијег доласка Звезда бележи четири везане победе у Евролиги. Иако су каснили са исплатом плата, због чега је и Евролига забранила регистровање нових играча, чини се да би то могло да буде решено, чиме би Кампацо и могао да постане нови играч црвено-белих.

Вилдозино присуство у Звезди је очигледно додатни подстицај за Кампаца, који би тако сарађивао са сународником, али и са још једном ударном иглом црвено-белих Немањом Недовићем. Доласком Кампаца би, нема дилеме, порасла очекивања, па би Звезда могла да циља и фајнал-фор Евролиге.