Прочитај ми чланак

Аргентинац се предао: Зна се ко је Новак

0

Пре четири године, Хуан Мартин дел Потро је био кобан за Новака Ђоковића. Победио га је у Лондону у борби за треће место. Већ на старту Рија гледаћемо "дерби", али је јасно да би све осим победе најбољег тенисера света била мега сензација. Светан је и "гаучос" да су му мале шансе у првом колу Олимпијских игара против Србина.

 

– Лепо је што ћу играти с њим, поготово на Олимпијским играма, али с друге стране више бих волео да играм с неким другим против кога бих имао веће шансе. Оосећања су помешана – каже Дел Потро, коме је највећи успех у каријере освајање УС опена 2009. године.

У Лондону је Новак остао без медаље. У борби за треће место, Аргентинац је славио. Ипак, од тада Ђоквовићева каријера иде узлазном, а Дел Потрова силазном путањом.

– Било је то изненађење и тада, али сада је потпуно друга прича. Ђоковић игра спектакуларно, сада је освојио и Торонто, најбољи је. Нисам у форми у којој сам био раније. Некоме је морао Новак да упадне, упао је мени. Покушаћу да играм најбоље што могу, али зна се ко је фаворит – рекао је „гаучос“, који је претходне две године имао много проблема са повредама.