Прочитај ми чланак

АНАЛИЗА: Србија није победила али је коначно играла фудбал

0

У првом мечу квалификација за СП у Русији, Србија је на свом террену ремизирала са Ирском (2-2). Оно што радује све љубитеље фудбала у Србији је то да је наша репрезентација коначно играла фудбал. Били смо бољи, стварали смо више шанси, пропустили неколико стопостотних и после дуго, дуго времена играли фудбал.

Фотографија преузета  са веб портала Фудблскиог савеза Србије

Фотографија преузета са веб портала Фудблскиог савеза Србије

У утакмицу смо ушли траљаво, као по обичају, и примили смо гол већ у трећем минуту. Сплет лоших потеза и мали недостатак среће проузроковали су рано вођство Ираца. У том тренутку све је изгледало као и обично, скуп звезда и звездица које за своје клубове играју одлично док за репрезентацију не пружају ни део блиставог репертоара. Убрзо су нас наши репрезентативци демантовали и показали да је ово нека нова репрезентација. Одлучно су кренули ка голу противника, стварали су шансе, али ипак се на полувреме отишло са голом заостатка.

Друго полувреме је донело право уживање, уживање које дуго нисмо имали гледајући нашу фудбалску репрезентацију. Прво је Костић изједначио, а потом и изборио пенал који је реализовао Тадић. Имали су наши репрезентативци велику шансу да преко, новог нападача Копенхагена, Павловића обезбеде тријумф али је лопта завршила на пречки.

После тога смо се повукли, стара бољка наше репрезентације, потом и примили гол, ипак до краја смо пружили одличну игру, а мало је недостајало да победимо. Да је Ивановић искористио стопостотну шансу коју је имао освојили бисмо сва три бода.

Остаје жал што нисмо освојили сва три бода, али коначно смо видели игру достојну репрезентације која је у својим редовима имала Савићевића, Пиксија, Мијатовића… Бекови, поготово Младеновић, су коначно играли у оба правца, крила су продирала и стварала шансе, средина терена је коначно везивала линије тима. Костић је показао да је класа, да зна да игра и да постиже голове, да је онај играч који нам је преко потребан. Рајковић је показао да не треба да бринемо за позицију голмана, а једини који су разочарали су били Митровић, и донекле Ивановић. Ивановић пре свега због промашене шансе у финишу утакмице, те промене правца лопте код првог гола Ираца, а Митровић јер није реализовао стопостотну шансу у финишу првог полувремена, шансу коју нападач не сме да промаши.

Вечерас смо гледали наше репрезентативце како се боре, како гину за дрес Србије, како коначно играју фудбал. Очигледно је да је Муслин право решење за репрезентацију, која ако овако настави може да обрадује све нас и пласира се на СП.