• Почетна
  • СПОРТ
  • Александар Митровић: Нема „ лако ћемо”; само радом до титуле!
Прочитај ми чланак

Александар Митровић: Нема „ лако ћемо”; само радом до титуле!

0

Aleksandar Mitrovic(В. С. – МОНДО, фото: ФК Партизан)
Млади нападач не замера Којићу што му није одиграо код шансе у Јагодини и наглашава да би и он, вероватно, исто поступио. Дисциплина и обична фризура нови имиџ Митровића.

Александар Митровић један је од предводника талентоване генерације тинејџера из Хумске.

Са само 18 година успео је да се наметне стручном штабу, али и да, поред голова, недисциплином скрене пажњу на себе. Муку је мучио тренер Владимир Вермезовић јесенас како да обузда несташан темперамент младог Смедеревца.

Нису помагале ни казне, ни претње… А, онда се све променило после зимских припрема. Као да је Митровић у међувремену одлучио да се овог пролећа доведе у ред и у сваком погледу допринесе у Партизановом походу на 25. титулу шампиона.

Митровић је против Доњег Срема добио прилику пред крај утакмице, у Борчи је заменио повређеног Марка Шћеповић средином првог полувремена и већ после седам минута на терену његове име нашло се у колени за стрелце. Шеф стручног штаба га је против Јагодине „бацио у ватру“ од првог минута, а он му се одужио одличном партијом.

Био један од најбољих играча Партизана. Без грешке је обавио посао у нападу, док је у финишу утакмице, у тренуцима када је противник покушавао дугим лоптама да притисне црно-беле, имао запажену ролу и у дефанзиви.

„Добро сам играо у Јагодини. Ипак, учинак појединца не може да буде испред колектива. Да Партизан није победио, не бисмо сада причали о мојој доброј игри или било ког другог играча, већ о губитку бодова. На прво место стављам три бода и одличну партију целог тима“, скромно констатује Митровић.

Комплетан утисак из Поморавља је врло позитиван.

„Сви су феноменално одрадили посао, није било слабог места у тиму. С обзиром да је по мом мишљену ово било једно од најтежих гостовања, сматрам да смо против ‘ћурана’ имали врхунских 90 минута. Очекује нас још 12 финала и ово је тек почетак. Имамо модел по којем би требало да играмо до краја сезоне уз неке корекције“.

Није имао среће да постигне погодак на Градском стадиону. Први пут му је Рајковић скинуо зицер, док у другом полувремену није добио лопту од Немање Којића, када се налазио у одличној позицији, али се једини стрелац одлучио се да сам заврши акцију.

Којић се после утакмице јавно извинио саиграчу због себичности.

За таквим нечим није би било потребе, јер му популарни „Митар“ ништа није замерио.

„Наравно да се нисам наљутио на Којића“, отклања Митровић сваку сумњу да је после те шансе дошло до сукоба двојице нападача.

Не само да се није наљутио на Којића, већ је искрено признао да би највероватније и он исто реаговао да је био на његовом месту.

„Дешавају се такве ствари, а и све то другачије изгледа преко телевизије, много је теже на терену, када сте принуђени да у делићу секунде донесете одлуку да ли ће те да шутирате или да одиграте саиграчу. Нападачи увек теже да постигну гол и то раде из најбоље намере. Он је имао одличну позицију и вероватно бих поступио исто“.

Партизан је после седам дана играња фудбала у Суперлиги за три корака ближи шампионском пехару. Добра форма и партије само су додатно мотивисале црно-беле да са још већим еланом дочекају наредне утакмице.

Било какво опуштање и окретању принципу „лако ћемо“, строго је кажњиво у Вермезовићевом систему рада. Свесни су тога играчи, па су им и изјаве више опрезне.

„Рад на припремама се полако исплаћује. Направили смо добар увод у други део Суперлиге, из три утакмице освојили смо девет бодова, без примљеног гола. Идемо даље, настављамо вредно да радимо и да градимо шесту узастопну титулу“, завршио је Александар Митровић.

У првом делу сезоне често је мењао имиџ чудним фризурама, а сада, на запрепашћење многих навијача, има сасвим обичну.

„Није нова, само сам вратио стару. Чисто да опет променим имиџ“, насмејао се Митровић и продужио на први тренинг после два дана одмора.