Прочитај ми чланак

Алберт Нађ: Можда сутра представимо ново појачање

0

nadj-albert_0007Радимо на појачањима, али не желимо да доносимо одлуке на брзину, да се касније не бисмо кајали – каже спортски директор Партизана.

(Новости)
Први параф у летњем прелазном року је данас озваничен, Милан Лукач се одмах после промоције у Хумској запутио на Златибор, а спортски директор Алберт Нађ је наставио надмудривање са седмом силом у жељи да максимално сакрије наредне потезе на фудбалској пијаци.

– Ко зна, можда већ сутра представимо ново појачање – остао је загонетан Нађ на питање који су наредни кораци на плану ангажовања појачања.

Информација да се спортски директор Партизана последњих дана често чуо са Ивицом Илиевом је потврђена, али је Нађ све окренуо у другом смеру не желећи очигледно јавно да говори о преговорима са искусним нападачем.

– Нисмо се састали, али смо разговарали телефоном. Причали смо о неким другим темама, повод је био потпуно другачији и нисмо причали о његовом повратку у Партизан. Тачније ми о Партизану причамо увек – објаснио је Нађ уз опаску „можда ћемо причати“ чиме је оставио могућност да тема повратка Илиева у Хумску остане отворена.

Хумску су овог лета напустили Лазар Марковић и Милан Смиљанић, Владимир Стојковић је на прагу потписивања уговора са турском Коњом. И то је за сада све на плану одлазака из редова шестоструког узастопног шампиона.

– Позива има, не и конкретних понуда. Доласци и одласци су увек могући, а ми смо за разлику од доброг дела Европе хендикепирани што морамо да размишљамо о појачањима у време док је већина на одмору. Радимо на појачањима, али не желимо да доносимо одлуке на брзину, да се касније не бисмо кајали. Дешавало се да доведемо играче за које смо мислили да су појачања, али они то нису били.

Из приче спортског директора Партизана јасно је да ће већина наредних потеза у правцу долазака бити директно условљена одласцима из клуба.

– Не желимо да гомиламо играче јер би се у том случају створила могућност да дође до незадовољства одређеног броја играча. У литарску флашу не можете да сипате пет литара воде.

Међу играчима који су апострофирани као „виђени“ на излазним вратима често је помињан бугарски репрезентативац Иван Иванов.

– Разговарали смо кратко по његовом доласку у Београд. О чему? Ништа посебно, рекао ми је да је добро, да хоће боље да се спреми – закључио је Нађ.