Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ УЕФА : Вређали Србе и лансирали дрон

0

sp-sipci-mala-za-unutra
Окупљени су током протеста певали албанске националистичке песме и узвикивали пароле против Србије и европске „куће фудбала“, а у једном тренутку су лансирали и дрон с албанском заставом.

Дрон са албанском заставом полетео је и испред седишта Европске фудбалске федерације у Ниону. Неколико стотина Албанаца и јуче је протестовало због одлуке Дисциплинске комисије УЕФА да се прекинута утакмица између Србије и Албаније, региструје са 3:0 у нашу корист.

Зато су још једном лансирали дрон, који је 14. октобра први пут на стадиону Партизана носио заставу фашистичке Албаније и изазвао прекид меча 3. кола групе И у квалификацијама за ЕП 2016. у Француској.

Организатори су очекивали далеко већи одзив својих сународника у Швајцарској, али се уместо неколико хиљада појавило пар стотина демонстраната. Они су током протеста певали албанске националистичке песме и узвикивали пароле против Србије и УЕФА. Скуп су назвали „Поносни црвено-црни“, а намера им је била да водећим људима европског фудбала укажу да је одлука Дисциплинске комисије била неправедна.

sp-sipci protest -za-unutra

Подсетимо, током прошле недеље стотинак Албанаца је два пута демонстрирало испред седишта УЕФА у малом швајцарском градићу. Тада су носили транспренте: „Реци ‘да’ расизму“, „УЕФА, веровали смо ти! Ти су кучка!“

Не заборавимо и да су навијачи Шкендије из Тетова на мечу 13. кола Прве лиге Македоније против Металурга из Скопља развили транспарент на којем је писало: „Драги Платиновићу, пребили су нам играче и победили са 3:0! Убијемо их на реваншу и добијемо место на ЕП 2016?“

(Вечерње новости)