• Почетна
  • СПОРТ
  • Албанац: Волим Србију, слушам БГ синдикат, навијам за Звезду!
Прочитај ми чланак

Албанац: Волим Србију, слушам БГ синдикат, навијам за Звезду!

0

Deca-u-Pristini-660x402

– Увек сам се више дружио са Србима него са Албанцима, иако ме је друштво осуђивало због тога. У мојој соби нисте могли да видите заставе Албаније или УЧК, већ сам држао постер Звезде под јастуком, да нико не види – открива Азем, младић из Приштине

“Ја сада имам 20 година. Живим у Приштини. Живим у Србији! Увек сам се више дружио са Србима него са Албанцима, иако ме је друштво осуђивало због тога. У мојој соби нисте могли да видите заставе Албаније, УЧК као код остале деце, већ сам држао постер Црвене звезде под јастуком, да нико не види. Имао сам много проблема због тога, али против себе се не може – почиње причу Албанац Азем који је рођен у Приштини 1992. године.

Азем је послао и мејл једном од српских интернет портала, а онда се цела прича брзо проширила Твитером. Прочитајте интервју с дечаком који се потпуно разликује од својих вршњака на Космету.

Аземе, када си научио српски језик?

– Не могу тачно да се сетим када је то било, јер нам је српски језик још у то време био много потребан због Срба у свакодневној комуникацији.

Рекао си да си волео више да се дружиш са Србима него са Албанцима. Због чега?

– Вероватно због тога што су моје прве комшије биле Срби, заједно смо прослављали православне празнике, Божић, Васкрс, као и њихову крсну славу Ђурђевдан. Наравно, и они су долазили код нас на наше празнике.

Шта за тебе представља Космет?

– Космет је српска покрајина где сам се родио. Зато ја никада нећу рећи да сам рођен у “Републици Косово”, већ на Космету у Републици Србији.

Да ли планираш да се одселиш негде?

– Да, планирам. Планирам да одем у иностранство, јер овде је живот јако тежак. Људи су без посла, много људи гладује. Желим да одем тамо где могу пристојно да зарађујем и да не морам да бринем шта ће бити сутра.

Да ли слушаш српску музику, поред тога што навијаш за српски клуб?

– Да наравно, поготово реп! Обожавам Београдски Синдикат и песму “Нико не може да зна!

Аземе, хвала ти што си ово поделио с нама, да ли желиш да нам поручиш нешто за крај ?

– Желео бих свима вама да пожелим много здравља и среће, да издржите све ове проблеме, оно што је ваше никада вам нико неће узети. Хвала вам што сте пристали да ово објавите. Косово је Србија!

(ТЕЛЕГРАФ.РС)