Прочитај ми чланак

„АКО СЕ НЕ ВАКЦИНИШЕ, нека се врати кући!“ Потпредседник ФИФА напао Новака…

0

Контроверзна изјава најбољег тенисера света о вакцинацији против корона вируса је и даље тема на свим меридијанима планете.

Последњи је оштар суд изнео потредседник Светске куће фудбала (ФИФА) Виктор Монтаљани који је објаснио да Новак Ђоковић неће имати много избора уколико жели да настави каријеру.

– Новак је био против вакцинације? Можда ће имати проблема због тога. Претпоставимо да одемо у земљу која захтева документ који потврђује да смо вакцинисани када прелазимо границу. Новак онда неће моћи да уђе у ту државу. Неће пустити у ту земљу и мораће да се врати кући. То је озбиљан проблем, али не би требало да га решавају спортски радници или тенисери, већ политичари. Морамо да чекамо да видимо шта ће они да одлуче. Много за сада има непознаница – истакао је Монтаљани, а преноси „Курир.рс“.

Прошлог месеца је Новак рекао да није сигуран да би се одмах вакцинисао, али да би морао о томе још увек да размисли. Ова изјава је изазвала доста пажње, али је извучена из контекста јер је Србин рекао да неће то учинити док она не буде званично потврђена.