Прочитај ми чланак

АБА: Партизан сломио Будућност

0

79616410052adffdbefa10440268864_orig

Кошаркаши Партизана победили су Будућност у Пиониру са 72:65, у последњем мечу 12. кола АБА лиге.

Овом победом тим Душка Вујошевића изједначио се на врху табеле са Црвеном звездом са скором 9-3, али је други због слабије кош разлике.

Партизан се мучио против Подгоричана након велике победе у четвртак у Истанбулу, али је на крају остварио победу што је у овом тренутку најважније.

Жофри Ловерњ предводио је црно-беле на овој утакмици са 15 поена, 11 скокова и индексом 24. Одличан је био и капитен Милосављевић са 15 поена, 6 скокова и 4 асистенције, 16 поена убацио је Кинзи, а Богдановић 6 (3-9). На другој страни, Шеховић је убацио 15 поена, а Акинделе и Михаиловић по 13. Партизан сада улази у паклен ритам пошто га у АБА лиги очекују три везана гостовања.

Ток меча:

Црно-бели су дуел почели осокољени након великог тријумфа у Истанбулу, а посебно добро играли су у одбрани на старту. Гости из Подгорице су прве поене постигли тек након пет минута, али Партизан није то најбоље искористио (6:0).

Будућност се међутим брзо вратила у игру, али је финиш прве деонице ипак припао Партизану који је имао +4 после десет минута (16:12).

Ако је у првом периоду Партизан био нешто бољи, у другом је меч био поптуно изједначен. Вујошевић је највише оптеретио Милосављевића који је играо скоро комплетно полувреме, гости су играли своју препознатљиву чврсту кошарку, па је у другом кварталу виђена резултатска клацкалица.

У екипи Партизана доминирао је Жофри Ловерњ који је на полувремену имао 10 поена и 8 скокова, а Партизан је након 20 минута имао два поена предности (35:33).

Ништа се није променило ни почетком другог полувремена. Будућност је убацила две везане тројке и дошла је у 25. минуту до за њих највећих +4 (45:41), али Партизан се брзо вратио.

Екипа Душка Вујошевића је доминирала у скоку, поготово офанзивном, највише захваљујући Ловерњу и Милосављевићу.

Након тројке Милосављевића из угла Партизан је минут и по пре краја треће деонице стекао четири поена вишка (54:50), али Михаиловић је на другој страни вратио тројку, Шеховић је погодио бацања и Будућност је водила пред одлучујућих 10 минута (55:54).

Брзо је почетком последње четвртине Партизан вратио предност на своју страну, али сваки пут када би црно-бели имали шансу да преломе меч и одлепе се, гости из Подгорице погађали су тројке.

Одговорност је у одлучујућем периоду преузео Драган Милосављевић, а након поена Кинзија три и по минута пре краја црно-бели су имали за овакав меч великих +7 (67:60).

Будућност је поново успела да ухвати прикључак, али је 90 секунди пре краја Витковац промашио зицер при резултату 68:65 и ту је меч одлучен.

(Б92)